Újabb legendák vonultak vissza

Harmadik helyen végzett a hazai felkészülési kézilabda tornán a Telekom Veszprém KC csapata.
 
 

Újabb legendák vonultak vissza

Harmadik helyen végzett a hazai felkészülési kézilabda tornán a Telekom Veszprém KC csapata.
 
 
 
 
 

Újabb legendák vonultak vissza

Harmadik helyen végzett a hazai felkészülési kézilabda tornán a Telekom Veszprém KC csapata.

Negyven évvel ezelőtt Veszprémi Építők néven - Forró Ferenc, Hajnal Csaba, Fekete László és társaik vezetésével - alakult meg a magyar kézilabda sport legeredményesebb férfi szakosztálya. Az azóta folyamatosan sikeres együttes Európa legjobbjai közé verekedte megát. Az erre emlékeztető protokolláris ünnepség már korábban, tavasszal lezajlott. Azonban ez a jubileum alkalmat adott arra is, hogy a klub vezetői Handball City Fesztivál néven hagyományosnak szánt, szezon előtti rangos felkészülési tornát szervezzenek. S miután a keret két nagyszerű játékosa - Gulyás Péter és Iváncsik Gergő - a tavaszi idény után befejezte aktív pályafutását, kézenfekvő volt egy látványos búcsúmeccsel összekötni a kétnapos eseményt.

A vasárnapi helyosztó mérkőzések előtt ezért szépszámú közönség előtt Iváncsik és barátai, valamint Gulyás és barátai összetételben pályára léptek a megyeszékhely egykori legendái. Az egyik oldalon Kaló Sándor és Velky Mihály vezetésével Perger Zsolt, Török Lajos, Gulyás Péter, Putics Jenő, Keller Lajos, Sótonyi László, Gulyás István, Pardi Károly, Zsigmond György és Végh József, a másikon Zdravko Zovko és Csonti Rudolf irányítása mellett Szabó Imre, Iváncsik Tamás, Nikola Eklemovics, Ivo Diaz, Jevgenyij Lusnyikov, Carlos Perez, Putics Barna, Pásztor István és Iváncsik Gergő ostromolta (koruknak megfelelő vehemenciával...) az ellenfél kapuját.

A sok humorral és megható elemekkel tűzdelt összecsapás előtt nem volt érdemes nagy tétben fogadni: s a várakozásoknak megfelelően 19:19 arányú igazságos döntetlennel ért véget a nem mindennapi találkozó. A "küzdelem" végén a közönség nagy ovációja közepette pezsgő durrent és a két ünnepelt, Iváncsik 4-es, Gulyás 3-as számú mezét visszavonultatták Éles József, Csoknyai István és a többi legenda trikója mellé.

Többet ilyen számokkal ebben a csapatban nem lehet játszani!

x

A kétnapos Handball City Fesztivál első napi, szombati eredményei: Kielce (lengyel) - Celje (szlovén) 33:30, Plock (lengyel)- Telekom Veszprém 33:33, hetesekkel: 42:41!

A vasárnapi helyosztók eredményei, a harmadik helyért: Telekom Veszprém - Celje 29:27, a döntőben: Kielce - Plock 33:28.

Az I. Handball City Fesztivál nemzetközi felkészülési kézilabda torna végeredménye: 1. Vive Tauron Kielce, 2. Wisla Plock, 3. Telekom Veszprém KC, 4. Celje Pivovarna Lasko.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.