Oda a focivébé...

Priskin felesleges kiállítása után vereség az Európa-bajnok portugáloktól.
 
 

Oda a focivébé...

Priskin felesleges kiállítása után vereség az Európa-bajnok portugáloktól.
 
 
 
 
 

Oda a focivébé...

Priskin felesleges kiállítása után vereség az Európa-bajnok portugáloktól.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1:0-ra kikapott Portugáliától úgy, hogy Priskin Tamás kiállítása miatt egy órán át emberhátrányban futballozott. Ezzel eldőlt, hogy már matematikai esély sincs arra, hogy odaérjünk a pótselejtezőt érő második helyre. Közben Svájc a nyolcadik mérkőzését is megnyerte, karnyújtásnyira vannak a csoportgyőzelemtől.

A magyar csapat az utolsó szalmaszálba kapaszkodott vasárnap este: ha a csapat legyőzi az Eb-győztes Portugáliát (ami még sosem sikerült), akkor maradt volna matematikai esély arra, hogy esetleg odaérjen az együttes a pótselejtezőt érő második helyre. Szalai Ádám sérülés, Bese Barnabás eltiltás miatt nem játszott. Bernd Storck támadószellemű, kétcsatáros felállásban küldte ki pályára csapatát.

Ahogy arra számítani lehetett, a portugálok már az elején nekiestek a magyar csapatnak, azonban jól tartotta magát a védelem, sorra jöttek a blokkok, ha pedig a védőkön túljutott a labda, ott volt Gulácsi. A 30. percben nehéz helyzetbe kerültünk, Priskin könyökölte le Pepét, akinek vérzett is a sebe, a magyar csatár egyből pirosat kapott. Tíz emberrel is volt egy szép lehetősége a magyar válogatott, Dzsudzsák labdája után Lovrencsics cselezett egyet a portugál kapu előtt, majd fölé lőtt. Utána André Silva lövését védte Gulácsi.

A második játékrész legelején megszerezték a vezetést a portugálok. A bal szélen verték meg a magyar védelmet, Cristiano Ronaldo ívelt középre, André Silva pedig a kapu torkából talált be. Rögtön utána volt egy nagy egyenlítési lehetőség, de Pátkai lövése elkerülte a hosszú alsó sarkot. Innentől kezdve aztán főleg az történt, amit a portugálok akartak, ám a mieink hősiesen védekeztek, így nem volt újabb gól. A legvégén, a 93. percben még Gulácsi is előre ment egy szabadrúgásnál, Fiola fejelt végül, de középre, így nem sikerült egyenlíteni.

1:0-ra kikaptunk, ez azt jelenti, hogy már matematikai esély sincs arra, hogy kijusson a válogatott a világbajnokságra.

Ha a meccs egészét nézzük, akkor dicséretet érdemel a magyar csapata hozzáállás miatt. Viszont közben az a helyzet, hogy két fordulóval a vége előtt elszálltunk a selejtezőben, a svájciak mögött 14, a portugálok mögött 11 ponttal vagyunk elmaradva. Úgyhogy marad a harmadik hely, de közben meg a feröeriek két pontra megközelítettek minket. Az utolsó fordulóban egyébként épp magyar-feröeri mérkőzés lesz.

Közben a 24.hu tudósítása szerint a csoportban rendeztek egy másik mérkőzést is. Ezen Lettország fogadta Svájc csapatát. A vendégek nagyon simán hozták ezt a mérkőzést is. 3:0-ra nyertek, így továbbra is hibátlanok. Két fordulóval a vége előtt három pont az előnyük Portugália előtt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.