Együtt az összes megyei napilap...

Andy Vajna megvette a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet.
 
 

Együtt az összes megyei napilap...

Andy Vajna megvette a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet.
 
 
 
 
 

Együtt az összes megyei napilap...

Andy Vajna megvette a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő Avalue Befektetési Kft. ma bejelentette, hogy megveszi a Lapcom Zrt.-t. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze – adta hírül a médiapiac.hu a 168 ÓO információja szerint. A Médiatanácstól már augusztusban megkapták az előzetes engedélyt, mivel a fúzió nem sérti a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését.

- A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek – nyilatkozta a portálnak a tranzakció kapcsán Andy Vajna.

A Lapcom meghatározó pozíciókkal rendelkezik a sajtóban és az internetes piacon. A Bors mellett a cég portfoliójába tartozik a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap, ezek naponta 140 000 példányban kelnek el és több mint 650 000 olvasóval rendelkeznek. A kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 000 egyedi látogatót vonzanak.

A Lapcomnak van két két nyomdája is.

A vásárlással tovább nő a közvetlenül kormánypárti médaiportfolió, a 13 megyei napilapot kiadó (és a Népszabadságot bezáró) Mediaworksöt Mészáros Lőrinc vette meg. A céget a kezére játszó Heinrich Pecina pedig augusztusban szerezte meg a Hajdú-bihari Naplót, az Észak-Magyarországot és a Kelet-Magyarországot. Ez így együtt az összes megyei napilap (Pest megyében nincs újság).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.