Szemlélet kérdése az egész...

Hétfőn jönnek az EU ellenőrei, hogy megnézzék a felcsúti kisvasutat.
 
 

Szemlélet kérdése az egész...

Hétfőn jönnek az EU ellenőrei, hogy megnézzék a felcsúti kisvasutat.
 
 
 
 
 

Szemlélet kérdése az egész...

Hétfőn jönnek az EU ellenőrei, hogy megnézzék a felcsúti kisvasutat.

Nem lesz könnyű dolga az Európai Unió küldöttségének, azt kell majd például eldönteniük, hogy megérte-e közel 900 millió forintot (ebből 600 millió uniós támogatás) elkölteni a felcsúti kisvasútra. Az ügyben az érvek két markánsan eltérő oldalra csoportosíthatóak:

- Orbán Viktor magyar miniszterelnök szülőfalujába, a kormányfő kedvenc stadionjába korábban nem futott vasút, és ez minden pénzt meg kell érjen a magyar / német / osztrák / stb. adófizetőknek;

- a felépült vasutat kevesen használják, így jobban is el lehetett volna költeni ezt a 600-900 millió forintot.

Nem könnyű igazságot tenni a kérdésben. Talán segíteni fog az EU költségvetési ellenőrzési bizottságának, ha saját szemükkel nézik meg, milyen gyönyörű helyen zakatol a vonat, másfelől esetleg észreveszik, hogy milyen kevesen vannak rajta. A működés első 8 hónapjában ugyanis 53 olyan nap volt, amikor senki sem váltott jegyet, és hét olyan, amikor emiatt totálisan üresen, utasok nélkül közlekedtek a vonatok.

Korábban egyébként kiderült, hogy a magyar kormány és diplomácia azt próbálta elérni, hogy az uniós ellenőrök csak azokat a magyar beruházásokat tekintsék meg, amiket ők javasolnak nekik. A magyarok a 444.hu információja szerint azon háborodtak fel, hogy a bizottsági tagok a felcsúti kisvasúthoz mennének, a bizottság tagjai azon, hogy a kormány megpróbál beleugatni, hogy miket nézzenek meg.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.