Megmentik Pécset

Az oroszoknak adná bérbe a pécsi repteret az Orbán-kormány.
 
 

Megmentik Pécset

Az oroszoknak adná bérbe a pécsi repteret az Orbán-kormány.
 
 
 
 
 

Megmentik Pécset

Az oroszoknak adná bérbe a pécsi repteret az Orbán-kormány.

A kormány megmenti a csőd szélén táncoló, hozzávetőleg 7,5 milliárd forintos működési hiányt felhalmozó fideszes irányítású pécsi önkormányzatot. A Magyar Nemzet szerint cserébe viszont átveszik a Pécs–Pogány repülőteret működtető céget, és az állam a reptér átvétele után rövidesen bérbe is adná azt a Paks II.-t építő Roszatomnak.

Szerdán egy hatalmas Bombardier magánrepülőgéppel érkezett Magyarországra Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom vezérigazgatója. Az orosz üzletember előbb Paksra látogatott, majd onnan a Pécs határában álló repülőtérre ment, a Magyar Nemzet szerint azért, hogy egy orosz delegáció élén kipróbálhassa a pécsi repteret, írja a Magyar Nemzet.

A magyar kormányzat kifizeti tehát Pécs tetemes tartozásait, de cserébe sokkal szigorúbb gazdálkodást várnak majd el a megyeszékhely vezetésétől, illetve az állam gyakorlatilag vesz egy repteret a városban.

A szóban forgó repülőtér észszerű választás lenne az oroszoknak, fogalmaz a lap, hiszen van közvetlen autópálya-csatlakozása. A sztráda Pécsről a dunai kikötővel rendelkező Mohács felé halad, és a fővárosig futó autópályának Paksnál is van lehajtója. Ráadásul a személy- és teherautó-forgalom sem jelentős a Pécs–Szekszárd, de még a Pécs–Paks vonalon sem.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.