Péntek 13. a rablások napja volt

Két rablás is történt, egyik Zircen, a másik Veszprémben.
 
 

Péntek 13. a rablások napja volt

Két rablás is történt, egyik Zircen, a másik Veszprémben.
 
 
 
 
 

Péntek 13. a rablások napja volt

Két rablás is történt, egyik Zircen, a másik Veszprémben.

Veszprémben egy belvárosi üzletből érkezett bejelentés a délelőtt folyamán, hogy egy férfitól erőszakkal elvettek 5000 forintot. Egy 40 éves férfi az egyik belvárosi bankfiókban vett fel 25 000 forintot, a pénzfelvételhez elkísérte hajléktalan ismerőse és annak élettársa. A pénzfelvételt követően az ismerőse pénzt követelt tőle, a követelésnek azonban a sértett nem tett eleget, hanem sietősen távozott. A férfi utána futott, majd követelése nyomatékául ököllel hasba vágta, ennek hatására a sértett átadott 5000 forintot, majd bement a közeli áruházba ahol a biztonsági őrtől kért segítséget. A bejelentést követően a járőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 41 éves férfit és annak 36 éves élettársát. A két személy ellen rablás bűntette miatt indult eljárás, a Veszprémi Rendőrkapitányág előterjesztést tett az ügyészségen az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Szintén pénteken az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Zircen az autóbusz pályaudvaron három fiatal egy férfitől erőszakkal elvette a táskáját. A helyszínen a rendőrök meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy a buszpályaudvaron tartózkodott, mikor 3 számára ismeretlen fiatal odalépett hozzá, megragadták a vállán lévő táskát melybe Ő belekapaszkodott, majd 10-15 métert a táskába kapaszkodva vonszolták, melyet aztán elengedett. A táskában 300 000 forint készpénzen kívül személyes iratai voltak. A három fiatal a cselekményt követően Borzavár irányába szaladt el. A bejelentést követően a helyszíni szemle és adatgyűjtés adatai alapján az elkövetők azonosítása megtörtént, felkutatásuk azonban az éjszaka folyamán nem járt sikerrel.

Másnap további intézkedések történtek az elkövetők felkutatására, melynek eredményeként Zirc külterületén két fiatalt elfogtak, harmadik társuk is rövid időn belül rendőrkézre került.

A három fiatal (15, 16 és 20 éves) ellen csoportosan elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon őrizetbe vételük mellett, előterjesztést tettünk az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.