Napirend előtt...

Egy valamikori óvoda épülete, jegyzőkönyvek, nemzetközi kapcsolatok és szokatlan módon egy nagyító is előkerült a napirend előtti kérdéseknél a csütörtöki közgyűlésen.
 
 

Napirend előtt...

Egy valamikori óvoda épülete, jegyzőkönyvek, nemzetközi kapcsolatok és szokatlan módon egy nagyító is előkerült a napirend előtti kérdéseknél a csütörtöki közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Napirend előtt...

Egy valamikori óvoda épülete, jegyzőkönyvek, nemzetközi kapcsolatok és szokatlan módon egy nagyító is előkerült a napirend előtti kérdéseknél a csütörtöki közgyűlésen.

Katanics Sándor ezúttal több napirend előtti kérdést is feltett. Némedi Lajoshoz intézett kérdés-csomagja Porga Gyula szerint nem felelt meg a szervezeti és működési szabályzat előírásainak, de ő ennek ellenére engedélyezte azt, mondván, így mindenki levonhatja a konzekvenciát, kinek mi a városi jelentőségű ügy.

Az alpolgármestertől azt szerette volna megtudni, Némedi Lajos feltette-e már a kérdést a veszprémi önkormányzat Fideszes frakcióvezetőjének, az Új nemzedék a jövőért program miniszteri biztosának és ha még nem, akkor fel kívánja-e a számára tenni, hogy a Pannon Egyetem doktoranduszaként és egykori francia nyelv-és irodalom szakos bölcsész hallgatóként, vállalná-e azt a fajta röghöz kötöttséget, amelyet egy rendeletben minden előzetes egyeztetés nélkül vezetnek be most a felsőfokú tanulmányaikat hamarosan elkezdő diákoknak 2012 szeptemberétől. Megkérdezte-e már és meg fogja-e kérdezni tőle, egyetért-e azzal, hogy a 4900 államilag finanszírozott férőhelyek számát a gazdaságtudományi képzések esetében mindössze 250 fősre csökkentették. Megkérdezi-e, ha még nem tette meg, ezekben az ügyekben mikor tervez felszólalni a Tisztelt Házban vagy benyújt-e önállóindítványt ezekben az ügyekben. (A képviselő Mihalovics Péter kapcsán tette fel kérdéseit – a szerk.)

Némedi Lajos röviden válaszolt: „nem, nem, nem és nem”.

A jegyzőtől arra várt választ Katanics Sándor, hogy kell-e a lakossági fórumokon jegyzőkönyvet készíteni, és ha igen, miként szabályos a hitelesítés. Ezt a kádártai, telekadó lakossági fórum kapcsán kérdezte, melyen Czaun János azt mondta, nem készül jegyzőkönyv, majd később mégis lett, de az több pontatlanságot tartalmaz.

Dr. Mohos Gábor elmondta, a szervezeti és működési szabályzat alapján kötelező a jegyzőkönyv, a szóban forgó esetet megvizsgálja.

Gerstmár Ferenc a város nemzetközi kapcsolatai iránt érdeklődött napirend előtti kérdésében. Az LMP képviselője szólt arról, tavaly 2010-hez képest alacsonyabb összeg lett meghatározva, milyen hatékonysággal sikerült felhasználni a rendelkezésre álló forrást. Porga Gyula egyetértett, hogy legyenek évente beszámolók a témában.

Nagy Piroska arról beszélt napirend előtt, hogy állami tulajdonban van az egykori toborzó- és érdekvédelmi központként működő ingatlan, mely korábban honvédségi óvoda volt. Korábban kezdeményezésére megállapították, hogy az ingatlan 50 gyermek foglalkoztatására alkalmas lenne. Arra volt kíváncsi, Porga Gyula lát-e esélyt arra, hogy az önkormányzati hasznosításról tárgyalásokat folytassanak.

A polgármester szólt arról, a korábbi feltételek nem voltak megfelelőek a város számára, a Hemo átvétele pedig más jellegű megállapodás, de ez nem zárja ki, hogy megnézzék, van-e mód az egyeztetésre.

Brányi Mária napirend előttijében a nemrégiben megalakult, Bakony-Balaton TDM szervezet céljairól beszélt, Némedi Lajos pedig a Petőfi Színház Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett előadását méltatta.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.