Márfi Gyula - ezúttal az abortuszról

A Kádár-rendszer viszonylagos jómódja mögött annak abortuszpolitikája is állt - mondta az érsek, aki a nagy port kavart nyílt leveléről is beszélt a Mindszenty-konferencián.
 
 

Márfi Gyula - ezúttal az abortuszról

A Kádár-rendszer viszonylagos jómódja mögött annak abortuszpolitikája is állt - mondta az érsek, aki a nagy port kavart nyílt leveléről is beszélt a Mindszenty-konferencián.
 
 
 
 
 

Márfi Gyula - ezúttal az abortuszról

A Kádár-rendszer viszonylagos jómódja mögött annak abortuszpolitikája is állt - mondta az érsek, aki a nagy port kavart nyílt leveléről is beszélt a Mindszenty-konferencián.

Márfi Gyula a szombati, Veszprémben megtartott, Keresztényüldözés a kommunista diktatúrák idején című konferencián mondott nyitóbeszédet. Mint mondta, a napokban kezdett hírhedtté válni, akarata ellenére. Kapott ugyanis egy félig-meddig provokatívnak mondható levelet egy texasi lutheránus egyetemről. Kiemelte, válaszát úgy fogalmazta meg, mintha azt csak a professzor olvasná, de közben egy KDNP-s országgyűlési képviselő megkérte, hadd tegye fel az internetre, ő pedig "talán kicsit át nem gondoltan" beleegyezett, de szerinte "hiba, hiányosságok csúsztak a szkennelésbe". Kapott bírálatokat, de dicséretet is, így egyenesbe van - vélte Márfi Gyula.

A 120 éve született Mindszenty József kapcsán, csatlakozva a konferencia témájához beszélt a hercegprímás életéről, méltatta egyházi, közéleti tevékenységét, kiemelve, hogy szembekerült mind a fasiszta, mind a kommunista diktatúrával. Az érsek szólt arról is, Mindszenty az anyaság védelmezője volt, majd kifejtette véleményét többek között az abortuszról is. Ahogy fogalmazott, nem akar párpolitikát folytatni, de a politikától nem zárkózhat el, mert akkor "áruló" lenne.

Úgy vélte, az anyaság ellen három nagy támadás zajlott le az elmúlt száz évben: az elsőt a nemzetiszocializmus intézte ellene, amely a fajimádat és a fajgyűlölet eszméjével telítődött és az anyákat csak fajszaporító, biológiai tényezőének tekintette.

A másik támadás az érsek szerint az ateista-materalista humanizmus volt, amely a lelki-szellemi szempontokat ugyancsak félretéve az élet továbbadását elsősorban a gazdasági rentabilitás szemszögéből szemlélte. " Ördögi módon kitalálták az abortusz liberalizálását és terjeszteni kezdték a fogamzásgátlót. Az édesanya eszméjét behelyettesítették a dolgozó nő kultuszával, megöltek körülbelül ötmillió magzatot - mondta Márfi Gyula. Véleménye szerint a Kádár-rendszer viszonylagos jómódja mögött nem csak a külföldről felelőtlenül felvett segélyek álltak, hanem ez az abortuszpolitika is.

Az abortuszt halálos bűnnek nevezte és hangsúlyozta, a védett állatok a jog szerint értékesebbek, mint az ember, mert védett állat magzatát tilos pusztítani, az emberét szabad - mondta.

A harmadik támadást az anyaság ellen a vadliberalizmus okozta, amelynek eszménye nem az édesanya, hanem az a szingli, aki karriert épít, két-három diplomája van és arra büszke, hogy nem függ senkitől. Márfi Gyula hangsúlyozta, ő maga is liberális, "nem akar a fene se diktatúrában élni", de a szabadságot is túl lehet adagolni, mint a gyógyszert és akkor szabadossággá válik.

Az érsek beszélt Mindszenty hazaszeretetéről is, amelyet szintén három mélyütés ért. A nemzetiszocializmus, mely azt fajimádattá és fajgyűlöletté torzította, a proletár internacionalizmus, amikor "testvérünk" volt Kuba, de a szomszéd ország osztályidegen volt. A harmadik csapás szerinte az ultraliberális eszme, a kozmopolita globalizmus, melytől ma is szenvedünk, mert olyan emberek tartják kezükben a világot, akik központját a Wall Street-en sejtjük, de nincs hazájuk. Nagyrészt megismételte nyílt levelében írt gondolatait a gyarmattá tett országokról, a szerinte megvett országokról, majd hozzátette, állandóan macerálnak bennünket, de a brüsszeli, strasbourgi színjáték forgatókönyvét Amerikában írják, de nem amerikai állampolgárok - mondta Márfi Gyula.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.