Sir Alexból Prof. Alex

A Manchester United legendája, Alex Ferguson a Harvardon!
 
 

Sir Alexból Prof. Alex

A Manchester United legendája, Alex Ferguson a Harvardon!
 
 
 
 
 

Sir Alexból Prof. Alex

A Manchester United legendája, Alex Ferguson a Harvardon!

Sir Alexet joggal tartják mindegy idők egyik legnagyobb futballmenedzserének, de a jelek szerint vezetési és szervezési képességeire a Harvard University hallgatói is kíváncsiak. Végtére is menedzsernek lenni nem más, mint megmutatni, ki a főnök a háznál. És Fergusonnak ez mindig ment!

Sir Alex Ferguson és a Manchester United futballcsapata először 2011-ben kapott meghívást, hogy meglátogassa Bostonban a világhíres Harvard Egyetem campusát.

A világhírű menedzser és a világhírű egyetem között létre jött kapcsolat nem egyszeri volt, a rákövetkező évben meghívták Sir Alexet, hogy tartson előadásokat a Harvard Business Schoolban menedzserek – nem futballmenedzserek, hanem üzleti menedzserek – részére.

Időközben – tavaly nyáron – Ferguson visszavonult a Manchester United éléről. Ennek következtében rengeteg szabadideje keletkezett, s a Harvard vezetői lecsaptak a lehetőségre. Májustól Ferguson állandó professzora lesz a Harvardnak, a 'The Business of Entertainment, Media and Sports' (A szórakoztatóipar, a média és a sport, mint üzlet) című kurzuson tart előadásokat.

- Örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy egy ilyen nagyszerű oktatási központban dolgozhatok. A két éve itt töltött idő csodálatos élményként marad meg bennem, s alig várom már, hogy folytathassam az együttműködést a Harvard üzleti fakultásával.

Anita Elberse, a Harvard Business School professzora két éve egy esettanulmányt készített Ferguson vezetői képességeiről.

- Meggyőződésem, hogy hallgatóink remekül fogják kamatoztatni a Sir Alex által tanítottakat. Nagyon várjuk már a májust! – nyilatkozta a HBS professzora az MNO információi szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.