Több mint húszezer futó a vasárnapi Vivicittán

Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is a résztvevők között.
 
 

Több mint húszezer futó a vasárnapi Vivicittán

Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is a résztvevők között.
 
 
 
 
 

Több mint húszezer futó a vasárnapi Vivicittán

Rippel Ferenc, Benedek Tibor, Pindroch Csaba és Kocsis Tibor is a résztvevők között.

Elérkezett a vasárnapi, 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás napja, amelyre record létszámú nevezés érkezett.

– Ha az idő jelentősen nem változik, akkor 20 ezer, vagy annál is több résztvevőre lehet számítani – jelentette be Máth István, a Budapest Sportiroda ügyvezetője, aki rendezőként maga az eddigi valamennyi Vivicittán részt vet.

Az előzetes jelentkezések azt mutatják, hogy a tavalyihoz képest idén majd egyharmaddal (!) nő a létszám. Ezzel ez a verseny minden idők második leglátogatottabb szabadidő sport eseménye Magyarországon, a top listán csak a tavalyi SPAR Maraton áll előtte, ahol 21930 futót regisztráltak!

Az előreláthatóan húszezres mezőnyben 57 ország képviseletében több mint ezer külföldi is szerepel, legtöbben a félmaratonin. Egészen távoli vidékekről is érkeztek nevezések, többek közt Azerbajdzsánból, Bolíviából, Pakisztánból, Vietnámból, Venezuelából. A legtöbb, száznál is több külföldi Horvátországból és Angliából jön Budapestre.

Magyarország összesen 770 településéről neveztek futók az eseményre. A férfiak között a legidősebb az idén a 82. életévét betöltő Melichár György, aki a 10 kilométeren rajtol. A nőknél a 7 kilométert futó Sztarenszky Tiborné a korelnök, aki a versenyt megelőző napon ünnepli a 79. születésnapját. Összesen 42 hetven évnél idősebb futó nevezett, köztük kilenc hölgy.

A futók frissítésére 500 kg banánnal, 35 kg szőlőcukorral, 3000 liter iso itallal, 6500 liter vízzel készülnek a szervezők. Rengeteg híresség is futócipőt húz vasárnap a Margitszigeten, köztük Kocsis Tibor, aki az UNICEF-et támogatva áll rajthoz, sőt ezt azzal fejeli meg, hogy a 7 kilométeres futása előtt egy minikoncertet ad a futótársainak.

Pindroch Csaba színművész 10 kilométert fut, s emellett a Valami Amerika film eredeti forgatókönyvét is felajánlja árverésre, valamennyi, a filmben szereplő színésztársa aláírásával, hogy ezzel is támogassa a Gézengúz Alapítványt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.