Párbeszéd a választókkal

Botka László, az MSZP miniszterelnök jelöltje április 6-án Ajkán és Veszprémben utcafórumon találkozott a baloldali választókkal.
 
 

Párbeszéd a választókkal

Botka László, az MSZP miniszterelnök jelöltje április 6-án Ajkán és Veszprémben utcafórumon találkozott a baloldali választókkal.
 
 
 
 
 

Párbeszéd a választókkal

Botka László, az MSZP miniszterelnök jelöltje április 6-án Ajkán és Veszprémben utcafórumon találkozott a baloldali választókkal.

Botka László a beszédét azzal indította, hogy egy politikai program sikerét legjobban az mutatja meg, ha annak képviselőjét fizetett provokátorainak hazugságaival az ellenfelei folyamatosan támadják. Ezek a nemtelen támadások mutatják meg azt is, hogy a kormány fél, mert ez a kormány nem erős, hanem erőszakos. Fél, mert egyre többen látják azt, hogy ez a kormány kirabolja az országot.

Ma Magyarországon elkeserítő a kép- hangsúlyozta a politikus. A magyar háztartások 50 százalékának semmilyen megtakarítása nincs, legfeljebb a lakása amiben lakik, és egyik napról a másikra él. A másik 45 százaléknak van egy autója és némi megtakarítása, de egy hirtelen jött rendkívüli kiadás letudja azt nullázni. Pusztán a magyar lakosság 5 százalékának van 30 millió forint feletti vagyona. A kialakult helyzetben az a borzasztó, hogy a Fidesz kormány minden döntésével ezt az 5 százalékot támogatja, ugyanakkor elképesztő teherrel sújtják a szegény rétegeket.

Az országban az átlag alatt élők jövedelmeiből a kormányzati elvonás jelenleg az Európai Unió államain belül a legnagyobb. Hiába van a családi adókedvezmény, ha azt a családok százezrei nem tudják az alacsony jövedelmük miatt igénybe venni. A szegények az egészségügyben is hátrányt szenvednek, kiszorulnak az elvárható ellátásból. A gazdagok viszont (mert megtehetik) magánklinikákra járnak.

Ezért a baloldali program alapeleme az, hogy fizessenek a gazdagok. A kormány ennek a programnak az ellensúlyozására állandó harcot indít valaki, vagy valami ellen. Először jött Brüsszel, majd a CEU és most a civilek következnek, de ezzel csak az ország kirablásáról terelik el a figyelmet.

Egy év van még a választásokig. Ennek a programnak a legfontosabb üzenete az, hogy van remény. A magyar nép döntő többsége átlát a szitán, elege van abból, ami ebben az országban történik. De a győzelemhez az is kell, hogy a Szocialista Párt tanuljon a 2010 előtti hibáiból.

A politikus kiemelte, hogy az év értékelő beszédében ezért kért bocsánatot azoktól a választóktól akiknek elvesztették a bizalmát. Most garanciát nyújtanak arra, hogy egy valóban baloldali politikát fognak folytatni, ami az emberek döntő többségének az érdekeit fogja képviselni.

A magyar emberek többsége kormányváltást akar és ehhez egy jó politikai program kell, valamint az, hogy minden kormányváltást akaró demokrata összefogjon. Ezért azt szeretnének, hogy ez az összefogás létrejöjjön, mind a 106 egyéni választási körzetben. Azért járja most az országot, hogy beszélgessen az emberekkel, mert ez alapján fogják összerakni azt a programot, amivel sikerrel szerepelhetnek a 2018. évi választásokon.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.