Huszadik alkalommal is Veszprémben

Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiválja a Cell-Cup augusztus 7-13. között a megye hat városában kerül megrendezésre.
 
 

Huszadik alkalommal is Veszprémben

Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiválja a Cell-Cup augusztus 7-13. között a megye hat városában kerül megrendezésre.
 
 
 
 
 

Huszadik alkalommal is Veszprémben

Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiválja a Cell-Cup augusztus 7-13. között a megye hat városában kerül megrendezésre.

Európa egyik legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára az idei évben 28 ország 167 csapata jelentkezett, a sportolók összesen öt korosztályban és 10 kategóriában mérik össze a tudásukat.

A szervezők bejelentették, hogy a nevezési számok alapján megdöntöttek minden eddigi rekordot. A résztvevők száma lehetett volna több is, de az ismert nemzetközi helyzet miatt több klub nem tudta megszerezni a beutazáshoz szükséges engedélyeket. A 2016-os jubileumi rendezvény másik fő sajátossága az, hogy többségben lesznek a külföldi klubok, emelte ki ezt a tényt Süle Nándor, a fesztivál főszervezője.

Süle Nándor elmondta még, hogy a Cell–Cup mérkőzései több helyszínen fognak zajlani. A központ Veszprémben lesz, itt több sportcsarnokot is igénybe vesznek, a legjobbak mérkőzéseinek, többek között a döntőknek a Veszprém Aréna ad helyet. E mellett Ajka, Alsóőrs, Balatonfüred, Pápa és Várpalota biztosít színteret a csoportmérkőzéseknek.

„Az idei Cell–Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalon igyekszik továbbvinni. A Cell–Cup izgalmas meccsekkel megannyi programmal várja és szórakoztatja a kézilabda szerelmeseit hat fantasztikus napon át. A szakmaiság a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, elődöntők és döntők küzdelmei, fantasztikus karneváli hangulat, szórakozás sokasága várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket – egyszóval mindenkit, mert a Cell – Cup-on nincsenek vesztesek!”- mondta Süle Nándor a torna életre hívója és főszervezője.

Süle Dániel főszervező, kiegészítette az édesapja által elmondottakat azzal, hogy 11 országból 78 játékvezető érkezik a kupára. Ez egyben jelentős eseménye a Magyar Kézilabda Szövetségnek is, mert több bíró itt vizsgázhat és szerezhet akkreditációt a további működéséhez.

Külön felhívta a figyelmet arra, hogy először vesz rész a fesztiválon a japán válogatott. A felkészülésük egyik állomásaként érkeznek a rendezvényre és mérkőznek meg más országok válogatottjaival.

Sok újítással találkozhatnak a fesztiválra érkezők, többek között a környezet kímélés miatt, csak nagyon kevés papír alapú adminisztrációval találkozhatnak. Mindent amit csak lehet elektronikus úton rendeznek le. A főszervező egyben kiemelte, hogy a fesztivál fő célja a szakmai fejlődésen túl a nemzetközi kapcsolatok építésére irányul.

A fesztivál látványos nyitógálája augusztus 7-én 19.45-kor kezdődik a Veszprém Arénában és a záró rendezvényt augusztus 12-én rendezik meg.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.