Új tanév, új szakokkal

Ünnepélyes keretek között hétfőn nyitották meg a 2017/18-as tanévet az Érseki Hittudományi Főiskolán.
 
 

Új tanév, új szakokkal

Ünnepélyes keretek között hétfőn nyitották meg a 2017/18-as tanévet az Érseki Hittudományi Főiskolán.
 
 
 
 
 

Új tanév, új szakokkal

Ünnepélyes keretek között hétfőn nyitották meg a 2017/18-as tanévet az Érseki Hittudományi Főiskolán.

Az új tanévben az intézményben közel 170 hallgató folytatja majd a tanulmányait. A veszprémi főiskolán az idei évben három új szak kezdi meg a működését. A alkalmazott gerontológia, az iskolai szociális, valamint a közigazgatási szakvizsga előkészítő szakok.

A főiskola továbbra is szoros kapcsolatot tart fent a Veszprémi Pannon Egyetemmel. Hat olyan szakterület van, amelyben napi kapcsolatban vannak egymással és segítik a hallgatók elméleti felkészítését.

A tanévnyitó rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Márfi Gyula érsek. Megállapította, hogy napjainkban a felsőoktatás materiális irányt vett, a hallgatók tudásával kapcsolatban nagyon sok új elvárás fogalmazódott meg. Ennek ellentmond az a folyamat, ami Európában tapasztalható, hogy az egyes országok vezetői az elbutulás állapotába kerültek. Egyes vezetők fontos döntéseiben az alapvető ismeretek hiánya látható és érzékelhető.

Európába visszatértek az egykori római birodalmi viszonyok. Az igazi értékek elvesztek, az erkölcsök teljesen leromlottak. Az országok vezetői a tízparancsolatot zárójelbe tették, amit csak egy dekadens, hanyatló hatalom tesz meg. Ennek közvetlen következménye az, hogy egy olyan kultúrát engednek be a kontinensre, amely a saját ideológiáján kívül mást nem ismer el. Nem engedi a lelkiismereti és vallás szabadságot, a muszlim vallást az egyetlennek és felsőbbrendűnek tartja.

Az érsek szerint ezt a napjainkra kialakult demográfiai vákuumot mi önmagunknak okoztuk és sokat kell még azért imádkozni, hogy az alapvető emberi igazságok hazánkban újra teret nyerjenek.

A tanévet Dr. Varga István rektor nyitotta meg. Beszédében azt hangsúlyozta, napjainkban nagyon fontos, hogy a hallgatók a szakmai tudás mellett a további pályafutásukhoz erkölcsi alapot is kapjanak. Ehhez nagyon sok kapaszkodóra van szükségük, amelyeket a kereszténység gyökereiből, a kereszténység történetéből eredő tanulságokból és a hit erejéből meríthetnek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.