Házasság Hete Veszprémben

A harmadik alkalommal csatlakozik a város az országosan meghirdetett Házasság Hete programsorozathoz.
 
 

Házasság Hete Veszprémben

A harmadik alkalommal csatlakozik a város az országosan meghirdetett Házasság Hete programsorozathoz.
 
 
 
 
 

Házasság Hete Veszprémben

A harmadik alkalommal csatlakozik a város az országosan meghirdetett Házasság Hete programsorozathoz.

A Házasság Hete programjainak megrendezése két évtizedre nyúlik vissza, az ötlet Angliából származik. Hazánkban először 2013-ban hirdették meg és ehhez csatlakozott idén is Veszprém városa. A január 7. és 15. között megrendezésre kerülő Házasság Hetében igyekeznek megszólítani minden korosztályt. A szervezők az egy hét alatt kilenc helyszínen 12 interaktív programmal várják az érdeklődőket.

Az idei évben új elem az, hogy két új szervezet kapcsolódott be a rendezők sorába. A Laczkó Dezső Múzeum a Házasság Hetén, a gyerekeknek és felnőtteknek szóló különleges programokat kínál. A Veszprém Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház a fiatal pároknak előadást szervez „Egymás kedvéért születünk”- címmel.

Porga Gyula polgármester az esemény kapcsán azt emelte ki, hogy egy házasságban mindig vannak nehézségek. A nehézségek leküzdésében mindkét félnek nagy felelőssége van, és ezt csak együtt tehetik meg. A házastársak a kritikus helyzetekben csak akkor tudnak jó döntést hozni, ha tudják, hogy a család a társadalom fontos eleme.

A polgármester egyben bejelentette, hogy Veszprém Anyakönyvi Hivatala a Házasság Hetében térítésmentesen adja össze a jelentkező párokat.

Dr. Fodor János, papi referens, a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Iroda vezetője szerint nagyon fontos üzenete van ennek a hétnek. Meg kell erősíteni a családi kötelékeket és ehhez járulnak hozzá az érsekség rendezvényei. A házasság ünnepén azoknak, akik ebben a párkapcsolatban élnek érezniük kell az összetartozás szükségességét, hogy a házasságuk a nehézségek ellenére fennmaradhasson.

Bálint Bánk, családterapeuta azt hangsúlyozta, hogy nem törvényszerűen igaz az, hogy a házasság során elmúlik a szerelem és a szenvedély. Ezek az érzések valamilyen szinten, de megmaradnak. Ezt lehet tapasztalni akkor, amikor a házasság váláshoz vezet, mert az érzéseknek a másik félre a gyerekeken keresztül sokáig visszamenőleges hatása lesz.

Neveda Amália a VMK igazgatója elmondta, hogy erre a hétre a kicsiknek és nagyoknak több programmal készülnek. Többek között lesz egy előadás „Mitől Működik a házasság?” témában, valamint egy, a házassághoz kapcsolódó monodráma a „Gyógyír északi szélre” – címmel.

Az egyhetes programsorozathoz nyereményjáték is kapcsolódik. Az Agóra és a Laczkó Dezső Múzeum Házasság heti rendezvényein egy-egy szívfát lehet majd találni. Akik, a helyszínen ezekre a szívecskékre felírják a nevüket, az elérhetőségüket és életkorukat, a játékban résztvevők között a Veszprém TV-ben február 15-én ajándékokat sorsolnak ki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.