Családi fesztivál Veszprémben

Az idén 24. alkalommal kerül megrendezésre június 17- én és 18-án a Kabóciádé Családi Fesztivál.
 
 

Családi fesztivál Veszprémben

Az idén 24. alkalommal kerül megrendezésre június 17- én és 18-án a Kabóciádé Családi Fesztivál.
 
 
 
 
 

Családi fesztivál Veszprémben

Az idén 24. alkalommal kerül megrendezésre június 17- én és 18-án a Kabóciádé Családi Fesztivál.

Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a 24 év az emberi életben is nagyon tekintélyes kor. Több olyan szülő is lehet majd a rendezvényükön, aki az első Kabóciádén még gyerekként vett részt. Az idei év egyik érdekessége az, hogy a fesztiválon közösen ünneplik meg a Kukkantó Egyesület megalakulásának 25 éves évfordulóját. A rendezvény 16-án 16 órakor, az „Óriásbábos sokadalom” Kossuth utcai felvonulásával veszi a kezdetét.

Másnap, június 17-én egész napos programokkal várják a Kolostorok és Kertek völgyébe a gyerekeket és felnőtteket. A Kabóciádé megnyitó előadása – hivatalosan a fesztiválnyitó ceremónia – 11 órakor a Dabronka Cirkusz Világszáma, a Mesebolt Bábszínház előadásában.

Ezen a napon délután 15 órától 21 óráig szinte minden órában lesz valami látványosság a színpadon. Az első nap záró programjaként az „Éjszakai kalandtúra: Pikkelytánc óriási vízi lényekkel” – kerül megrendezésre, amelyben a gyerekek nappal készített rajzai fényfestés formájában jelenhetnek meg.

A Kukkantó Egyesület a két nap során végig jelen lesz a fesztiválon. A völgyben lévő jezsuita templomban kiállításon mutatják be a negyedévszázad legszebb pillanatait, a sok gyerekrajzot, az egyesület életét jellemző legfontosabb eseményeket. A Kukkantó Kuckóban folyamatosan megtekinthetik az elmúlt évek egyesületről szóló filmjeit.

De várja a gyerekeket a Kukkantó édes gyereke Mimi is, aki szeretné, ha a résztvevők segítségével legalább százezer lába lenne. Ezt az álmát csak úgy érheti el, ha a gyerekek ezen a rendezvényen papír hajtogatással segítik a lábainak a szaporodását.

A vasárnapi programok közül nagyon izgalmasnak tűnik a 12 órakor kezdődő „Piknik a királyi párral” – című interaktív zenei esemény. A gyerek ezen személyesen találkozhatnak Habakuk királlyal és Boróka királynéval. A királyi pár kéri, hogy mindenki hozzon magával valamilyen „elemózsiát”, de a desszertről, a szörpről, a jókedvről, a vidámságról, valamint az egyéb meglepetésekről az uralkodói pár gondoskodik.

A két nap során a völgyben több állandó kísérő program is lesz, kézműves foglalkozásokkal, interaktív szabadtéri játékokkal. Az előzetes tervek szerint a fesztiválzáró ceremónia vasárnap 18 órakor várható. A rendezők minden gyereket és felnőttet szeretettel várnak.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.