Tudatosan lehetetlenítik el a Quaestor károsultak kifizetését?

Pápa Levente, az Együtt alelnöke írásban foglalkozott a Quaestor károsultakat érintő újabb fordulattal.
 
 

Tudatosan lehetetlenítik el a Quaestor károsultak kifizetését?

Pápa Levente, az Együtt alelnöke írásban foglalkozott a Quaestor károsultakat érintő újabb fordulattal.
 
 
 
 
 

Tudatosan lehetetlenítik el a Quaestor károsultak kifizetését?

Pápa Levente, az Együtt alelnöke írásban foglalkozott a Quaestor károsultakat érintő újabb fordulattal.

A politikus ebben kifejtette, hogy augusztus 12-én botrányba fulladt a Quaestor Financial Hruria Kft. hitelezői gyűlése, ahol a felszámoló beszámolt az ügy jelenlegi állásáról. A felszámoló szerint nincsen fellelhető vagyon, amiből ki lehetne fizetni a hitelezőket…

- Itt tartunk – emeli ki Pápa Levente - másfél évvel a csőd után.

Hogy könnyen érthető legyen a lényeg, gyorsan egy rövid emlékeztető, hogyan is jutottunk idáig: hosszas huzavona után a kormány egy véglegesnek szánt kártalanítási ajánlatot adott a Quaestor károsultaknak.

A károsultak nagyon igazságtalannak ítélték meg a végső ajánlatot, hiszen erősen diszkriminál a károsultak között. Aki elfogadta az ajánlatot, annak le kellett mondani minden egyéb követeléséről a Quaestor irányába. Sokan emiatt nem is fogadták el azt. 12.000 ember amúgy is nullás ajánlatot kapott (vagyis ők semmit sem kaptak a kártalanításból), ők nyilván nem fogadták el ezt. De további pár száz ember döntött úgy, hogy az állami alacsony kártalanítás helyett megpróbálja jogi úton érvényesíteni a követelését. Ők állnak most sorban, hogy a betett pénzük arányában jusson nekik a lefoglalt vagyonból a Quaestor cégek felszámolása során.

Úgy tűnik, nem fognak.

A felszámoló azt mondja, hogy nincsen egyáltalán semmilyen vagyontárgy, emiatt egyszerűsített felszámolást fog kezdeményezni, és senki nem kap semmit. Azt álltja, hogy sok céget, bankot és állami hatóságot keresett meg informálódási céllal, hogy hol lelhetők fel a Quaestor Hruria vagyontárgyai, de nem segített senki.

Az állami hatóságok sem segítettek!

- Eljutott hozzám is a levél, amiben a felszámoló összehívta a hitelezői gyűlést. Kinagyítottam belőle a vonatkozó részt – mondja a politikus.

Eszerint a NAV, a Fővárosi Főügyészség és a Készenléti Rendőrség sem működött közre a felszámolás végrehajtása során! Továbbá a pénteki hitelezői gyűlésen az is elhangzott, hogy a felszámolás fő lebonyolítója, az MNB tulajdonában álló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) sem adott át információ az ügyben.

A felszámoló szerint nincsen semmilyen információjuk az adós felszámolás alá vonható vagyonáról! Mindezt úgy, hogy Ibolya Tibor, fővárosi főügyész tavaly április 1-én már-már ünnepélyes keretek között jelentette ki:

„…160 milliárd forint értékben biztosítottak a Nemzeti Nyomozóiroda illetve a Vagyonvisszaszerzési osztály kollégái a Quaestor ügyben vagyont…”

Na most, ugye akkor van lefoglalt vagyon. Erről van információja a Fővárosi Ügyészségnek és a Nemzeti Nyomozóirodának. És pont ezek a hatóságok nem működnek együtt a Quaestor felszámolásában. Joggal gondolhatjuk ezek után, hogy az állami hatóságok tudatosan lehetetlenítik el a Quaestor károsultak pénzhez jutását.

- Miért? Mert pitiáner bosszút állnak azokon, akik nem fogadták el a Fidesz ajánlatát. Ilyen a fideszes logika: Ha nem kell, amit mi adunk, akkor nem kapsz semmit! Ennyi!- zárta a gondolatait Pápa Levente.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.