Tüntetés Veszprémben

Szerény érdeklődés kísérte Veszprém belvárosában az Együtt vasárnapi demonstrációját.
 
 

Tüntetés Veszprémben

Szerény érdeklődés kísérte Veszprém belvárosában az Együtt vasárnapi demonstrációját.
 
 
 
 
 

Tüntetés Veszprémben

Szerény érdeklődés kísérte Veszprém belvárosában az Együtt vasárnapi demonstrációját.

A veszprémi megmozdulás részét képezte az országosan „Nem maradunk csendben” –címmel meghirdetett tüntetés sorozatnak. Az országos demonstrációkon fő hangsúlyt helyeztek az oktatási, valamint a civil törvényekkel kapcsolatos kormányzati változtatások elleni tiltakozásra.

A veszprémi rendezvényen felszólalt Bányai Katalin, pápai önkormányzati képviselő, aki a kormány tájékoztatási politikáját bírálta. Megítélése szerint az emberekre zúduló hazugságáradat teszi lehetővé azt, hogy a korrupció és a visszaélések az országban törvényesített formában létezhetnek. „Állítsuk meg a rezsimet, ami lerombolja Magyarországot és a demokráciát!”

Molnár Tibor, az Együtt regionális politikai igazgatója azt emelte ki, hogy a „Fidesz napjainkra egy rákos daganat lett a nemzet testén!” A gyógyulás mindig a fejben kezdődik el, ezért akarják az értelmiséget első lépcsőben ellehetetleníteni. Ezt a célt szolgálja az új oktatási törvény. Ahhoz, hogy változás legyen, okos együttműködésre van szükség a pártok és a civilek között. Fel kell hagyni a civileknél tapasztalható politikai álszeméremmel.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt országgyűlési képviselője a szabad sajtó fontosságát hangsúlyozta. A politikától mentes üzenetek biztosíthatják azt, hogy eljutnak az emberekhez azok az információk, amelyek a Mészáros Lőrinchez kötődő cégek visszaéléseiről szólnak. A kormány, támadást indított a civil szféra ellen is és a különböző jogszabályok megváltoztatásával el akarják lehetetleníteni a működésüket.

A képviselő szerint az elmúlt napokban olyan nemzetközi eljárás indult Magyarország ellen, ami példátlan az unió történelmében. Meggyőződése az, hogy az országban élők többsége Európában szeretne maradni. Azért kell a jelenlegi rendszer ellen felvenni a harcot, hogy az Európai Uniós állampolgárságot az unokáink is megélhessék.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.