Balácai éjszakák

Megidézett antik Róma a Balaton mellett.
 
 

Balácai éjszakák

Megidézett antik Róma a Balaton mellett.
 
 
 
 
 

Balácai éjszakák

Megidézett antik Róma a Balaton mellett.

Gazdag program várja szombaton este az érdeklődőket a Veszprémi Laczkó Dezső Múzeum rendezvényén. Az idei Balácai éjszakák elnevezésű esemény (8248. Nemesvámos-Baláca) 18 és 24 óra között zajlik majd a helyi római-kori villagazdasában. A látogatók egy hangulatos - fáklyfényes programokkal szinesített - éjszakát tölthetnek el a Dunántúl legnagyobb római-kori emlékhelyén.

A programok között szerepelnek kézműves foglalkozások, amelyek során töbek között az agyagozás, a korongozás, a hangszerkészítés, a gyertyaöntés és a kötélverés mesterségbeli fogásait lehet elsajátítani. A gyermekek számára Kabóca-játétér, kisállat simogatás és pónilovaglás lehetősége kínál élményt, míg a felnőttek környékbeli pincék kínálatával ismerkedhetnek és kistermelők áruinak bemutatkozásával tölthetik az idejüket.

A helyi történelmet és látványosságokat bemutató ingyenes tárlatvezetések 18.15, 1915 és 22.45 órakor kezdődnek.

A programot tovább szinesíti este nyolc és kilenc óra között a Cosmos-trió koncertje és hangszerbemutatója, valamint tíz óra után a félórás Hestia fény- és tűzzsonglőr show.

A rendezvényre ingyenes buszjáratok indulnak a megyeszékhely Megyeház-teréről Balácára 18, 20 és 21 órakor. Vissza 19.45, 20.45 és 23.30 órakor indulnak buszok.

Az est részletes prograjáról a www.balaca.hu honlapon lehet tájékozódni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.