Újabb hétmilliárdot költ az állam

Egymilliárd tollakra és nemzeti színű szalagokra...
 
 

Újabb hétmilliárdot költ az állam

Egymilliárd tollakra és nemzeti színű szalagokra...
 
 
 
 
 

Újabb hétmilliárdot költ az állam

Egymilliárd tollakra és nemzeti színű szalagokra...

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési előirányzata. A költségvetésben az egyik legjelentősebb tétel az informatikai költség, például az új választási informatikai szoftver, erre 1,9 milliárd forintot különítettek el. A szavazólapok nyomtatása és a szavazásnapi kellékek (például urnák, tollak, nemzeti színű szalagok) előállítására 1 milliárd forintot szánnak. A postaköltség - azaz az értesítők postai küldése augusztusban - várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.

Minőségbiztosítási feladatokra, az ajánlóívek szkennelésére, számolására és a nyomtatványok készítésére 200 millió forint van elkülönítve. A választás lebonyolításában részt vevő szervek kiadásaira 3,4 milliárd forint kiadást terveztek az NVI-ben.

Az önkormányzati és a nemzetiségi választások lebonyolítása a 3176 települési önkormányzat, a 106 országos egyéni választókerületi iroda, a 20 megyei területi választási iroda és a Nemzeti Választási Iroda részvételével zajlik.

A 2011-es népszámlálás alapján a Napi.Gazdaság cikke szerint 2715 településen kell nemzetiségi önkormányzati választást kiírnia a Nemzeti Választási Bizottságnak, legkésőbb július 29-ig.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.