Emléktáblát avattak a Bakonyi Bob-pályán

Eredményes volt a jótékonyság napja a Sobri Jóska Kalandparkban.
 
 

Emléktáblát avattak a Bakonyi Bob-pályán

Eredményes volt a jótékonyság napja a Sobri Jóska Kalandparkban.
 
 
 
 
 

Emléktáblát avattak a Bakonyi Bob-pályán

Eredményes volt a jótékonyság napja a Sobri Jóska Kalandparkban.

260 ezer forint gyűlt össze a Bakonyi Bob avatásának napján. Az Sobri Jóska Kalandpark új attrakciójának első napi bevételét a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak ajánlotta fel a park vezetése. Az összeget, Jáger Balázs ügyvezető adta át csütörtökön a kutató-mentők vezetőjének.

Hirschl János ez alkalommal is magával hozta Bárót, a híres mentőkutyát, akinek a bobpálya avatása során is főszerep jutott. A kutató-mentők egy emléktáblát készítettek köszönetük jeléül, melyre elhelyezték a két mentőkutya Báró és Benjamin Franklin fotóját. Felette a felirat jelzi, a bobpálya avatási ceremóniának köszönhetően Báró lehetett a világ első bobozó kutyája.

- Számunka egy ilyen adomány a létet jelenti. Önkéntes alapon végezzük a munkánkat, jórészt a saját költségünkre. Nagyon sokba kerül például az üzemanyag, de a kutyák képzése, tartása is. Valamint új eszközöket is szeretnénk vásárolni, többek közt egy hőkamerát, mellyel éjszaka is kereshetjük az eltűnt embereket – mondta Hirschl János, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője. Hozzátette, szeretnék meghálálni a segítséget, ezért a közeljövőben egy együttműködési megállapodást kötnek a kalandparkkal, és például viharkárok esetén segítenek a felszámolásban, műszaki mentésben.

Jáger Balázs, a Sobri Jóska Kalandpark ügyvezetője hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, ezért nyilvánították a jótékonyság napjává a bobpálya avató napját.

– Örülök, hogy egy olyan szervezetet támogathatunk, akik rendkívül fontos közszolgálati munkát végeznek. Életeket mentenek méghozzá nagyon speciális módon, amihez most egy kicsit mi is hozzájárulhattunk – mondta Jáger Balázs.

A kutató-mentőktől kapott emléktábla a Sobri Jóska Kaland- és Élménypark főbejáratánál kap majd helyet, emlékeztetve a közös élményekre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.