Hatalmi téboly

"Orbán Viktor kinézte magának a budai várat."
 
 

Hatalmi téboly

"Orbán Viktor kinézte magának a budai várat."
 
 
 
 
 

Hatalmi téboly

"Orbán Viktor kinézte magának a budai várat."

A miniszterelnök - mondja Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a Stop.hu cikke szerint - arra költ közel másfél milliárd forintot, hogy előkészítse hivatalának beköltözését a Karmelita kolostorba. Itt nyilván nem áll meg: százötven milliárdot szán arra, hogy a Városligetet tönkretéve, ott múzeumi negyedet alakítson ki azért, hogy kiebrudalhassa a kultúrát és turizmust a királyi palotából, és oda beköltözhessen.

Álságos ezzel kapcsolatban Lázár János érvelése, miszerint vissza kell állítani azt a rendet, amikor a végrehajtó és a törvényhozó hatalom látványosan elkülönül egymástól. Az Orbán-rendszerben a törvényhozó és a végrehajtó hatalom oly mértékben fonódik össze, mint Európa egyetlen demokráciájában sem. Így akár a miniszterelnök is vezethetné a parlament üléseit.

Százmilliárdokat tapsol el a Fidesz felesleges presztízsberuházásokra, kizárólagos hatalmának kiépítésére. Mindeközben négymillió ember él egyik napról a másikra, és sok gyermek fekszik le esténként korgó gyomorral. A gazdaság nem növekszik, és Orbánnak sikerült hazánkat úgy elszigetelnie, hogy kétséges az uniós fejlesztési pénzek sorsa is. A gazdasági pangásra, a polgárok reménytelenségére keleti despotákat megszégyenítő hatalmi arrogancia és felelőtlen költekezés a válasz.

- A polgárok az önkormányzati választáson mondhatnak nemet a bizalmukkal visszaélő hatalomra. Mondjunk nemet Orbánra, hatalmi tébolyára, a vagyonunkkal és munkánkkal visszaélő rendszerére!- fejezte be várbeli sajtótájékoztatóját a politikus.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.