Az őszi szezonra hangalódtak

Közel háromezer néző előtt lépett pályára a veszprémi és a füredi kézilabda csapat!
 
 

Az őszi szezonra hangalódtak

Közel háromezer néző előtt lépett pályára a veszprémi és a füredi kézilabda csapat!
 
 
 
 
 

Az őszi szezonra hangalódtak

Közel háromezer néző előtt lépett pályára a veszprémi és a füredi kézilabda csapat!

Az őszi szezon előtti felkészülés végén a két Veszprém megyei NB I-es férfi kézilabda csapat egymás elleni nyilvános felkészülési meccsen mutatkozott be. A bajnokcsapatnál főként a keretben volt több változás. Ezúttal mutatkozott be az edzőmérkőzést szokatlanul nagy számban megtekintő közönségnek a kapus Mikler, a mezőnyben a német lövő Zeitz, a szlovén szélső Marguc és a svéd beállós Nilsson. (Kisebb sérülés miatt viszont ezúttal még nem lépett pályára Sulics.) A Balaton-partiaknál viszont a vezetőedző volt új, a kispadon Sótonyi Lászlót Csoknyai István váltotta. Szerepelt viszont a fiatal együttesben a Veszprémből érkezett Vilovszki, de - szintén kisebb sérülés miatt - nem játszott Iváncsik Tamás.

A közel háromezer, a nyáron kézilabdára kiéhezett szurkoló előtt eleinte sűrűn potyogtak a gólok, de végig a bajnok vezetett. Előbb kétgólos előnyt szereztek a hazaiak, majd fokozatosan tovább növelték előnyüket. A félidő vége előtt öt, majd hétgólos vezetésre tettek szert. A lelkes, fiatal vendég gárda a szünet előtt azonban valamelyest csökkentette hátrányát, 19:14.

Fordulás után a Veszprém kezdett jobban, majd kissé kiengedtek, mert egy hétgólos (!) Balatonfüred széria következett. (Ekkor két gólra felzárkózott Csoknyai István együttese.) Ezt követően Ortega edző időt kért, s rendezte a sorokat, amelynek következtében viszont zsinorban négy hazai találat esett. A tesztmérkőzés hajrájában is biztosan tartotta ötgólos előnyét a szerdai, Vojvodina elleni SEHA-liga meccsre és a jövő hétvégi, Szeged elleni Szuper-kupa döntőre készülő hazai csapat.

Jegyzőkönyv. Felkészülési mérkőzés: MKB-MVM VKC – Balatonfüred 33:28 (19:14). Veszprém, 2800 néző. VKC: Mikler – Rodriguez 1, Zeitz 3, Nagy L. 4, Schuch 2, Ilic 6 (3), Iváncsik G. 3. Csere: Marguc 3 (1), Nilsson 3, Ruesga 4, Ugalde 2, Terzic 1, Lékai, Gulyás 1. Edző: Carlos Ortega. BKSE: Székely – Gábori, Faluvégi 2, Vilovszki 1, Szöllősi B. 7 (1), Zdolik 3, Kovacsics 1. Csere: Kommendánt (kapus), Gerdán, Bánhidi 3, Linares 1 (1), Juhász 2, Németh B. 3, Vasvári, Törteli 1, Kemény 2, Pordán, Lelkes 2. Edző: Csoknyai István. Az eredmény alakulása: 10. perc: 8:6, 20.: 13:8, 25.: 17:10, 30.: 19:14, 40.: 26:17, 50.: 60.: 33:28.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.