Valami történt...

Hajrájához érkezett a választási kampány!
 
 

Valami történt...

Hajrájához érkezett a választási kampány!
 
 
 
 
 

Valami történt...

Hajrájához érkezett a választási kampány!

Teljes sebességre kapcsolt Veszprém megyei jogú város önkormányzatának mechanizmusa a választások közeledtével. Hosszú-hosszú idő után ugyanis végre nekiláttak a munkások a Deák utca 17-19-es szakaszának rendbetételéhez.

Igaz, nem minden előzmény nélkül...

Dr. Bősze Ferenc, a Buhim-völgyi Baráti Kör elnöke ugyanis már hosszabb ideje noszogatja Brányi Mária alpolgármester asszonyt (a térség lakóját), hogy ugyan tegyen már valamit a nem csupán a helyi lakosok, de az idegenforgalom általt is sűrűn látogatott körzetének - a megyeszékhely egyik szégyenfoltjának - a rendezéséért.

"Két okból is Önt kell, hogy terheljem ezzel a problémával. Egyrészt Ön jár(t) el nap mint nap, most már négy éve az ezen ingatlan előtti járdán, így Ön is viselte a fenti veszélyhelyzet minden kockázatát.

Másrészt, korábban Ön válaszolt az ennek az ingatlannak a jövőbeni hasznosításával kapcsolatosan feltett kérdésekre. Harmadrészt Ön is részese annak, hogy ez a „gazdátlan” ingatlan átkerült a VKSZ Zrt vagyontárgyai közé, továbbgazdagítva azt. Ez utóbbinak lett egyébként az a „jogkövetkezménye”, hogy egy évvel ezelőtt a vezérigazgató úr azzal az indokolással tért ki a bontás elől, hogy „a VKSZ Zrt jelenleg bontási munkálatok lefolytatásához, illetve a keletkező hulladék elhelyezéséhez nem tud forrást biztosítani, amint az ehhez szükséges költségek rendelkezésre állnak, úgy az érintett épületek elbontásáról gondoskodni fogunk”.

Tessék elképzelni, az a cég nem tudja ezt elbontani és a hulladékot elhelyezni, amelyik egyébként rendeltetésszerűen ezzel foglalkozik, összegyűjti és elhordja a város, a lakosság és a közületek szemetét, eltakarítja a havat, megszünteti a síkosságot és a nyári fesztiválok után a járdákról a hányadékot, az ürüléket és a vizeletet.

Kinek van akkor erre pénze, kinek a dolga ez, ha nem a VKSZ Zrt-nek?

Annak a VKSZ Zrt-nek, aki arénát, parkolóházat működtet, karitatív feladatokat lát el, könyvkiadással és a kultúra támogatásával egyaránt foglalkozik.

Annak a VKSZ Zrt-nek, amelynek tulajdonosa Veszprém MJV Önkormányzata, s amelynek Ön az egyik alpolgármestere..." - írta többek között a szeptember 9-én keltezett levelében.

Aminek természetesen voltak (oda-vissza levelezési) előzményei.

De miután a városi hetilap vonatkozó cikkéből kiderült - itt a kampány... -, hogy "Veszprém, a szolgáltató város", hát mégiscsak tenni kellett valamit. S láss csodát: történt valami...

Egy esős csütörtöki napon a legények nekiduráták magukat - és leverték a vakolatot!

A következő választási kampányban a munka zavartalanul folytatódik majd...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.