Színházi hétpróbázók

Nyílt nap keretében tekinthettek a kulisszák mögé az érdeklődők a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 

Színházi hétpróbázók

Nyílt nap keretében tekinthettek a kulisszák mögé az érdeklődők a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Színházi hétpróbázók

Nyílt nap keretében tekinthettek a kulisszák mögé az érdeklődők a Veszprémi Petőfi Színházban.

A nagy sikerű, jó hangulatú program során hét csapat vágott neki a vidám vetélkedőnek. A délutáni szakadó eső sem riasztotta vissza a színházrajongókat, a így a rendezvény élénk érdeklődés mellett zajlott, nagy volt a nyüzsgés az intézményben. Oberfrank Pálnak, a teátrum igazgatójának köszöntője után a színházi hétpróba ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna művészeti főtitkár, értékesítési vezető ismertette a vetélkedő állomáshelyeit.

Ám, mielőtt a bátor vállalkozók nekivághattak volna a feladatok teljesítésének, a stúdióban megtekinthették a Csalókavilág című zenés produkciót. A nyári színházi táborban résztvevő harminc gyermek júliusban már bemutatta az előadást, amelyet Máté P. Gábor színművész szerkesztett és írt. Most Szeles József és Tóth Loon színművészek irányítása mellett nagy vastaps kíséretében ismét előadták a darabot.

A hétpróbán résztvevők az idei évad előadásainak címére utaló csapatneveket választhattak, majd kis csoportokban rendhagyó színházbejáráson ismerkedhettek meg a teátrummal, a háttérszakmákkal, miközben játékos feladatokat kellett megoldaniuk.

A kellékesek memória feladványt eszeltek ki az előadásokban felbukkanó tárgyak segítségével, a díszletesek pedig a könnyű bútorok úgynevezett "színpadi jelbe" rakásával igyekeztek megmutatni, milyen is az ő munkájuk. Ezeket az akadályokat Balázs András díszletgyártásvezető, szcenikus, Pelles Andrea tárvezető és Nagyhegyesi Zoltán színművész segítségével győzték le a hétpróbázók.

A világosítótárban a fejgép használata adott kihívást a versenyzőknek, az öltözőfolyosón pedig Soltis Eleonóra színművész közreműködésével a gyorsöltözést próbálhatták ki. Magyar Kinga ügyelő az ügyelőpultnál adott feladatot a játékosoknak, Balázs Éva súgó pedig a mesterségének a rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket.

A hangtárban Dominek Anna színművésszel énekelni kellett, A ringasd el magad és az Éjjel az omnibusz tetején című slágerek előadása jó hangulatban zajlott, a hangfelvételeket lelkesen hallgatták újra a csapatok tagjai.

Népszerű állomáshely volt a nagyszínpad. Ott Módri Györgyi és Keresztes Gábor színművészek a Te rongyos élet című örökzöld dalra tanítottak be rövid koreográfiát a versenyzőknek, akik pihenésül színházi tárgyjutalmakért válaszolhattak kérdésekre, amelyeket Keresztes János művészeti főtitkár és Kellerné Egresi Zsuzsanna tett fel.

A hétpróba végén a szerencsések bérletet nyerhettek, többen visszakapták megvásárolt bérleteik árát. Aki pedig a délután végén megéhezett, azt a színház büféjében lecsó várta, az ételért fizetett összeget a teátrum a színészárvák megsegítésére létrehozott alapítványnak utalja át.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.