Csütörtökön: Magyarok a Barcáért

Nagyszabású veszprémi díszbemutató a Petőfi Színházban.
 
 

Csütörtökön: Magyarok a Barcáért

Nagyszabású veszprémi díszbemutató a Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Csütörtökön: Magyarok a Barcáért

Nagyszabású veszprémi díszbemutató a Petőfi Színházban.

A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm országos turnéjának nyitányaként az alkotás veszprémi díszbemutatójának ad otthont a Petőfi Színház szeptember 18-án (csütörtökön) este fél hatkor. A vetítésen részt vesznek a film alkotói. Várhatóan eljön Dunai Antal, olimpia bajnok labdarúgó és itt lesznek a negyed százada NB I-be feljutó Veszprém FC focistái, akik Oberfrank Pál színházigazgatóval és Eperjes Károly művészeti tanácsadóval együtt indítják útjára a filmet országos útjára.

Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója az eseményt felvezető sajtótájékoztatóján elmondta: nyáron egy televízió stúdiójában találkozott Kocsis Tibor filmrendezővel, aki adott neki egy kis szórólapot az elkészült alkotásról. A direktor fociszerető ember - nagyapja egykor a Ferencvárosban játszott - és a társulatban is többen nagy futballrajongók, ezért felajánlotta: a Petőfi Színház szívesen segít abban, hogy a filmet a fővároson kívül is láthassák a nézők, s támogatásáról biztosította Kocsis Tibort. Annak pedig most különösen örül, hogy ennek eredményeként az országos turné a veszprémi színházi díszbemutatóval kezdődhet.

Kocsis Tibor, az alkotás pápai származású rendezője szerint véletlen találkozások nincsenek és nagyon megtisztelőnek tartja, hogy a teátrumban indulhat útjára a nagyszabású határokat is átívelő turné, amelynek többek között lesz pápai, tapolcai, székesfehérvári, soproni állomása is.

A beszélgetés során bejelentette: a filmje meghívást kapott Spanyolországba - ott tartják a barcelonai bemutatót - és az Egyesült Államokba, valamint Chilébe is láthatják majd az alkotást.

A Balázs Béla-díjas filmrendező szerint a Magyarok a Barcáért című filmje nem csak Kubala Lászlóról, Kocsis Sándorról és Czibor Zoltánról, a Barcelona egykori legendás játékosairól szól, hanem bemutat egy korszakot, amikor olyan kiemelkedő labdarúgókat adtunk a világnak, akik meghatározták a kontinens egyik legnagyobb klubjának történetét és történelmét. Amikor például Kubalát leigazolta a Barcelona, annyian voltak kíváncsiak a játékára (köztük rengeteg hölgy is), hogy gyakorlatilag miatta épült fel a 100.000-es stadion, a Camp Nou. Kocsis és Czibor legendája pedig a mai napig áthatja Barcelonát, népszerűségük töretlen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.