Veszprém, 2-es választókerület: Csermák Zoltán

"Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni."
 
 

Veszprém, 2-es választókerület: Csermák Zoltán

"Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni."
 
 
 
 
 

Veszprém, 2-es választókerület: Csermák Zoltán

"Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni."

Ez az év a választások éve. 2014. október 12-én immár harmadszor járul(hat) az ország népe az urnák elé. Mindenki eldöntheti: valóban jól mennek-e a dolgok ebben az országban? Magyarország, illetve a Fidesz-hatalom valóban jól, esetleg jobban teljesít?

Nagy a szavazók felelőssége!

A kormányoldallal szemben a demokratikus ellenzék egy nagyon széles, összefogáson alapuló alternatívát kínál. Olyat, amely ízléstelen alkuk és személyes nyomulások nélkül igyekezne javítani az ország és az állampolgárok helyzetén. A Veszport most induló sorozata a szerény lehetőségei ellenére ebben kíván segítséget nyújtani a választópolgároknak. Hogy az országosan tapasztalható egyoldalú tömegtájékoztatás ellenére is legyen választási lehetősége azoknak, akik változásokat akarnak...

- A megyeszékhelyen az MSZP, DK, Együtt-PM, MLP, Lokálpatrióták közösen indítják jelöltjeiket. Az 2-es választókerületben Csermák Zoltán képviseli majd a színeiket.

- Aktívan tevékenykedem az egyszemélyes mérnöki iroda vállalkozásomban - mutatkozik be Csermák Zoltán. - Eseti megbízásokkal járom az országot, külföldi befektetők bevásárló parkjai építésének lebonyolítását végezve. Veszprémben 16 éven keresztül dolgoztam először a polgármesteri hivatalban, majd a Veszprém Zrt. vezérigazgatójaként, ahol volt bőven lehetőségem úgy a város gondjait, mint az itt élők problémáit, jogos igényeit megismerni. Vallom, hogy az önkormányzati testületnek nem a politizálás a feladata, hanem a 62 ezer Veszprémben élőnek kell olyan ellátási, megélhetési lehetőséget biztosítani, mely megalapozza a városunkban élés szeretetét és elősegíti a város lakosságmegtartó képességét. Én ezért fogok dolgozni és harcolni, hiszen a királynék városának polgárai sokkal többet érdemelnek a mai helyzetnél.

- Hogyan foglalná össze a Katanics Sándor polgármesterjelölt által vezetett 12 tagú csapatuk céljait, amelyet körzettől függetlenül mindenütt hirdetnek a kampány során?

- Szókratész, a nagy ókori görög filozófus gondolatával: "Ha változtatni akarsz, ne a régivel harcolj, minden energiáddal az új építésén dolgozz!" Azt hiszem, ezt könnyen le lehet fordítani a mai honi és az itteni viszonyokra is. A demokratikus ellenzék veszprémi képviselőjelöltjei - ellentétben a kormányoldallal - nem kétesértékű látványberuházásokban (csicsás városközpontok, kihasználatlan stadionok, megkérdőjelezhető poltikai tartalmú alkotások, jelképek, stb.) gondolkoznak, hanem olyanokban, amelyek valóban hozzájárulnak az ország és az emberek gazdagodásához.

- És melyek azok a célok, amelyeket az önkormányzati testületbe kerülve szorgalmazni fog a választókerülete érdekében?

A testületben végzett munka során nem kizárólagos feladat a választókerületet képviselő beavatkozás. Az egész várost érintő kérdésekben, fejlesztésekben meghozandó döntéseknél csak az ésszerű, szükséges és jobbító szándékú előterjesztések mellett fogom a támogató hozzájárulás „igen” gombját megnyomni. Minden ettől eltérő eset ellen, az öncélú, csak szűk kört helyzetbe hozó, vagy értelmetlenül prioritást élvező döntések ellen harcolni fogok. Elsősorban az ott élők közösségi igényeinek kielégítésére törekszem, melyet lakossági fórumok keretében akarok megismerni. Kiemelten fontosnak tartom a zöldterületek, játszóterek növelését, az igényekkel szinkronba hozott helyi-járati közlekedést. Az egész várost érintően pedig szorgalmazni fogom a régen vágyott strand megvalósítását, mely azonban erre vonatkozó pályázat nélkül - csak helyi forrásból - nem tud megvalósulni. Én ehhez a programhoz kérem az itt élő és szavazó állampolgárok bizalmát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.