Veszprémben játszottak Kubaláék...

Az egykori NB I-es labdarúgó csapat volt az előadás díszvendége.
 
 

Veszprémben játszottak Kubaláék...

Az egykori NB I-es labdarúgó csapat volt az előadás díszvendége.
 
 
 
 
 

Veszprémben játszottak Kubaláék...

Az egykori NB I-es labdarúgó csapat volt az előadás díszvendége.

Többszörösen rendhagyó esemény helyszine volt azon az estén a Petőfi Színház. Az előzetesen beharangozott produkció előtt zömében a VFC USE két melegítőjébe öltözött fiatalok gyülekeztek a bejárat előtti téren, filmevetítésre készült a vendégsereg, ráadásul olyan világsztárokra, mint Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán volt kíváncsi a csaknem telt ház.

A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmet mutatták ekkor be. Budapest után elsőként a honi nagyvároskok közül!

A ceremónia természetesen Oberfrank Pál igazgató előszavával kezdődött, majd a film alkotóinak bemutatásával folytatódott. Kocsis Tibor bevezetője után a teljes stáb a nézőtér tapsa közepette a színpadra vonult, ahol egyenként bemutatták őket

A fociimádatáról közismert művész, Eperjes Károly "szólója" után pedig egyenként léptek ezután - nem a zöld gyepre, henem a világot jelentő deszkákra - a megyeszékhely egykoron élvonalban vitézkedő labdarúgói. Csík Ferenc csapatkapitány után Bognár, Szécsi, Kelemen, Rugovics és a többiek. A sokszoros válogatott "gólvágó" Kiss László egyenesen a fővárosból érkezett a rendhagyó találkozóra.

Ezt követően elsötétült a nézőtér és minden figyelem a mozivászonra irányult, ahol három (már a maga korában is) legendáshírű labdarúgó vette át a főszerepet.

Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán élete és pályafutása - ezt követhették végig a nézők - magán viselte a kor minden jellegzetességét. Az idegenbe szakadt, barcelonai sikeres magyarok honszeretetét, hazavágyódását, olykor reménytelen vágyakozását.

Az előadáson ott volt egyébként az MLSZ képviselőjeként Dunai Antal, az egykori újpesti többszörös gólkirály, aki a filmen arról emlékezett, hogy az idegenbe szakadt magyarok annak idején milyen megható szerettel támogatták őt is (egy időben "Anti" a sevillai Betis szakvezetője is volt. A szerk...) és az arra a vidékre tévedt, hányódott honfitársaikat.

A sportág honi híveinek sértett önérzete a mostani sanyarú helyzetben az alkotók és az esemény szervezői révén némi kis gyógyírt kapott a Petőfi Színházban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.