Orbán Viktor mindenese...

"Európai biztosként használhatatlan Navracsics."
 
 

Orbán Viktor mindenese...

"Európai biztosként használhatatlan Navracsics."
 
 
 
 
 

Orbán Viktor mindenese...

"Európai biztosként használhatatlan Navracsics."

A Mediapart nevű független francia hírportál európai biztosként használhatatlannak nevezi Navracsics Tibort, aki a cikk szerint a demokratikus érték ellenségének számító, nemzeti-populista Orbán Viktor mindenese.

Majd felteszi a kérdést: a strasbourgi meghallgatás előtt tátott szájjal kell figyelni egy ekkora botrányt, mármint hogy Juncker az autokrata magyar kormányfő hűbéresére bízza Európa kulturális ügyeinek intézését?Navracsics azt az Orbán Viktort szolgálja ki, aki odahaza és az EU-ban is egyfolytában aláássa a demokratikus ideálokat. A magyar vezető egyik legbiztosabb támaszát küldte Brüsszelbe. A leendő biztosnak külügyminiszterként az volt a feladata, hogy a diplomácia nyelvére fordítsa le főnöke disznóságait.

Előzőleg, az igazságügyi tárca élén hozzálátott az ellenszegülő bírák kikapcsolásához, az Alkotmánybíróság megfojtásához. több száz törvényjavaslatot nyomott át a szabadság megölésére, lásd a 2011-es médiatörvényt. Ezen túlmenően tucatnyi politikai eljárást indított az ellenzék megfélemlítésére vagy elhallgattatására. Egyszóval mindig a demokrácia hatékony ellenségeként jelent meg.

Rábízni a szellem irányításának legfőbb vezetését – nos, ez beteg és felháborító ötletnek tűnik – tudósít a Mediapart. Hogy egy szűk látókörű és sötét, faragatlan alak kerüljön a kultúra élére. Megörökli majd az uniós kiadványok gondozását Viviane Redingtől, aki ezt a feladatkörét részben arra használta fel, hogy rámutasson Orbán Viktor eltévelyedéseire. Navracsics pedig a pozícióval visszaélve főnökét igyekszik majd tisztára mosni?

Budapesten az ellenzék maradványa tiltakozik az ellen, hogy a magyar despotizmus jobbkeze menjen Brüsszelbe. Szanyi Tibor - olvasható a 168 Óra Online cikkében - jelenleg a Fidesz kampányának áldozata, a kormánypárt hazaellenességgel vádolja, mivel a képviselő méltatlannak tartja, hogy előléptessék a demokrácia egyik ellenségét. Szanyit pocskondiázzák, amiért a jelek szerint egyetlen európai politikusként – „hátba döfi a saját országát“.

Az öreg kontinensnek – főleg a kultúra és az oktatás területén – határozottan el kell utasítania, hogy egy ilyen szörny kerüljön be a Bizottság kellős közepébe. Minden érintett ágazatnak ki kell nyilvánítania, hogy nem akar közösködni egy ilyen emberrel.

Ha Navracsics – minden demokratikus logikának megfelelően – nem veszi a gátat Strasbourgban, akkor az ihletett józan ész bizonyítja, hogy Juncker zseniális forgatókönyvet dolgozott ki, csak, hogy megszabaduljon egy silány alaktól. Ez esetben a tiltakozások – gondolhatni – csak sikongatások voltak a hasznos idióták részéről. De mi van akkor, ha kellő mozgósítás híján egy ilyen politikai Mefisztó pozícióba kerül a következő öt évre?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.