Falus visszalép Bokros javára

A portál szerint hamarosan Magyar György is visszalép Bokros javára.
 
 

Falus visszalép Bokros javára

A portál szerint hamarosan Magyar György is visszalép Bokros javára.
 
 
 
 
 

Falus visszalép Bokros javára

A portál szerint hamarosan Magyar György is visszalép Bokros javára.

Bokros Lajos mögé áll be két héttel a választások előtt a baloldal: az Index információja szerint Falus Ferenc hétfőn bejelenti a visszalépését. A portál szerint hamarosan Magyar György is visszalép Bokros javára. A baloldali pártok vezetői már napok óta egyeztettek Falus lecseréléséről, ugyanis hatástalannak találták a kampányát, amely a kerületi esélyeket is rontja.

A visszalépésről már a múlt héten elkezdődtek az egyeztetések, a Falus mögött álló pártok (MSZP, DK, Együtt-PM) hétfőn döntenek hivatalosan a visszaléptetésről. Várhatóan Falus a közvélemény-kutatásokon jobban álló Bokros Lajos javára fog visszalépni. Az MSZP, a DK és az Együtt-PM is beáll a MoMa jelöltje mögé. Bokros esélyeit növeli Tarlóssal szemben, hogy Magyar György is hamarosan visszalép a javára.

Bokros Lajos néhány napja azt nyilatkozta az Indexnek, hogy ő a MoMa jelöltjeként semmilyen körülmények között nem lép vissza. És az összefogás ügye felgyorsulhat az utolsó napokban. Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) jelöltjeként indul a választáson, a szabályok szerint a szavazólapon is csak ez a logó lesz a neve mellett. A következő két hétben azonban az MSZP, a DK és az Együtt-PM is Bokrossal kampányol, például a tervek szerint minél több baloldali kerületi polgármester-jelölttel mutatkozik majd és közös kampányzáró is lesz. A tervek szerint Bokros hétfői sajtótájékoztatóján az őt immár támogató baloldali politikusok is részt vesznek majd – írja az Index.

Bodnár Zoltán, a Liberálisok jelöltje azonban a168 ÓO információja szerint hajthatatlan, ő nem tervezi továbbra sem a visszalépést. Falus elhíresült vödrös videója mellett esélyeit tovább rontotta, hogy baloldali vetélytársainak esze ágában sem volt visszalépni, sőt a Nézőpont kutatása szerint még Bokros Lajos is megelőzte volna. Ekkor már több MSZP-s és DK-s politikus is beszélt arról háttérben, hogy Bokros támogatását is komolyan meg kellene vizsgálni.

A baloldali vezetők menteni akarták a menthetőt, ezért múlt héten szűk körben már elkezdtek arról beszélni, hogyan lehetne változtatni az egész helyzeten: minél kevesebb főpolgármester-jelöltet hagyni a pályán, illetve felpörgetni a budapesti kampányt. Úgy döntöttek, hogy Falus visszalépése és Bokros támogatása a megoldás.

Pár nappal ezelőtt közölték a dolgot Falussal, aki egy politikus szerint „nagyon elegánsan” vette tudomásul a dolgot, és biztosított mindenkit, hogy mivel Tarlós István leváltásáért küzd, ő is beáll Bokros Lajos mögé. Falus augusztus elején jelentette be, hogy a 3 párt támogatásával ő lesz Tarlós István egyik kihívója. Falus korábban az MSZP tagja volt, később a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület alapítói között bukkant fel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.