Veszprém, 7-es választókerület: Illés Zoltán

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.
 
 

Veszprém, 7-es választókerület: Illés Zoltán

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.
 
 
 
 
 

Veszprém, 7-es választókerület: Illés Zoltán

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, s a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.

Ez az év a választások éve. 2014. október 12-én immár harmadszor járul(hat) az ország népe az urnák elé. Mindenki eldöntheti: valóban jól mennek-e a dolgok ebben az országban? Magyarország, illetve a Fidesz-hatalom valóban jól, esetleg jobban teljesít?

Nagy a szavazók felelőssége!

A kormányoldallal szemben a demokratikus ellenzék egy nagyon széles, összefogáson alapuló alternatívát kínál. Olyat, amely ízléstelen alkuk és személyes nyomulások nélkül igyekezne javítani az ország és az állampolgárok helyzetén. A Veszport most induló sorozata a szerény lehetőségei ellenére ebben kíván segítséget nyújtani a választópolgároknak. Hogy az országosan tapasztalható egyoldalú tömegtájékoztatás ellenére is legyen választási lehetősége azoknak, akik változásokat akarnak...

- A megyeszékhelyen a demokratikus ellenzék (MSZP, DK, Együtt-PM, Liberálisok, Lokálpatrióták) közösen indítja jelöltjeit. A 7-es választókerületben Illés Zoltán képviseli majd a színeiket.

- Már egy generáció felnőtt amióta a választókerület a lakóhelyem. Sokan ismernek és akár bevásárlás közben is hosszan beszélgetünk, elsősorban a város sportéletéről, politikáról, a világ dolgairól. Bár manapság nem "trendy", de vannak önálló gondolataim, saját véleményem és ezeket képes és kész is vagyok megosztani másokkal. Nem keresem a konfliktusokat, de nem is futok el a problémák elöl. A most véget érő önkormányzati ciklusban - akár azt megelőzőben - gyakorlatilag érdemi képviselet nélkül maradt a Cholnoky városrész. Ez inspirált az indulásra az önkormányzati választáson.

- Hogyan foglalná össze a Katanics Sándor polgármesterjelölt által vezetett 12 tagú csapatuk céljait, amelyet körzettől függetlenül mindenütt hirdetnek a kampány során?

- Szókratész, a nagy ókori görög filozófus gondolatával: "Ha változtatni akarsz, ne a régivel harcolj, minden energiáddal az új építésén dolgozz!" Azt hiszem, ezt könnyen le lehet fordítani a mai honi és az itteni viszonyokra is. A demokratikus ellenzék veszprémi képviselőjelöltjei - ellentétben a kormányoldallal - nem kétesértékű látványberuházásokban (csicsás városközpontok, kihasználatlan stadionok, megkérdőjelezhető poltikai tartalmú alkotások, jelképek, stb.) gondolkoznak, hanem olyanokban, amelyek valóban hozzájárulnak az ország és az emberek gazdagodásához. Arra törekszünk majd, hogy az Európai Unió biztosította lehetőségek egyaránt szolgálják Magyarország valamennyi demokratikus értékrendű, korosztályú állampolgárának gyarapodását.

- Melyek azok a célok, amelyeket az önkormányzati testületbe kerülve szorgalmazni fog a választókerülete érdekében?

- Halaszthatatlan a Lóczy utca burkolatának cseréje. Indokolt az épületállomány energiatakarékos módon történő, állami, önkormányzati támogatással megvalósuló felújitása. Régóta megoldatlan az elkerülő útgyűrű zajszennyezésének csökkentése. Szeretném a közbiztonság ,a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a közterületfelügyelet és a területen müködő civil szervezetek támogatását erősiteni.

- A közterületek, közintézmények lehetőség szerinti fejlesztése abban az irányban,hogy a városrész ne csak lakható, hanem élhető is legyen.

- Biztos vagyok abban, ha ezeket a célokat meg tudnánk valósítani, akkor a rendelkezésre álló és okosan felhasznált EU-s, valamint hazai támogatások jelentősen emelnék körzetünk lakóinak az életminőségét. Én ehhez a programhoz kérem az itt élő és szavazó állampolgárok bizalmát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.