"Az oktatási intézmények, sportlétesítmények többet érdemelnek"

Katanics Sándor polgármester- és dr. Kiss Béla önkormányzati képviselőjelölt sajtótájékoztatója.
 
 

"Az oktatási intézmények, sportlétesítmények többet érdemelnek"

Katanics Sándor polgármester- és dr. Kiss Béla önkormányzati képviselőjelölt sajtótájékoztatója.
 
 
 
 
 

"Az oktatási intézmények, sportlétesítmények többet érdemelnek"

Katanics Sándor polgármester- és dr. Kiss Béla önkormányzati képviselőjelölt sajtótájékoztatója.

Veszprémben, a Wartha Vince utcai stadion bejáratánál Katanics Sándor, az MSZP, a DK, az Együtt-PM, a Liberálisok és Lokálpatrióták közös polgármesterjelöltje, valamint dr. Kiss Béla, a megyeszékhely demokratikus ellenzékének helyi önkormányzati képviselőjelöltje várta a sajtó munkatársait. A megjelent újságírókat „Az oktatási intézmények, sportlétesítmények többet érdemelnek!” címmel tájékoztatták tervezett programjukról.

Elsőként Katanics Sándor szólt a média képviselőihez:

- A szocialista-liberális önkormányzat és kormány idején milliárdokat fordítottunk oktatásra és sportra. Felújítottuk a Simonyi-, és a Kossuth iskolákat, a Lovassy gimnáziumot. Ez utóbbit spotcsarnokkal bővítettük. Óvodákat újítottunk fel és egyet építettünk is. Átadtuk az ország első műfüves nagy focipályáját és munkánk nélkül nincs ma az ország legszebb fedett létesítménye, a Veszprém Aréna.

- A Fidesz ezzel szemben elvette a helyi önkormányzatiság egyik bástyája, az oktatási intézmények feletti irányítási jogot, miközben annak fenntartását elvárja. Ráadásul létrehozta a szörnyszülött KLIK-et, amelynek bukását mára kénytelen volt beismerni.

- Mi ez utóbbin, ha többségünk lesz Veszprémben, sem tudunk változtatni, de azon igen, hogy nagyobb figyelmet fordítunk az intézmények, létesítmények felújítására, karbantartására, azért, mert az iskola és a sport egyben közösségképző erő is!

Dr. Kiss Béla hasonló kritikus hangnemben folytatta a tájékoztatót:

- Sajnos a városrészekben lévő intézményekben, így az itteni iskolákban sem volt időnként forrás a tisztasági festésre és a használat miatti meghibásodások szükségszerű javítására. Ez a helyzet pedig tovább tarthatatlan.

- Nem véletlenül vagyunk ezen a helyszínen, az Egyetemi Stadion előtt. Hiába volt fideszes a városvezetés, a milliárdos stadion-felújítások mellett Veszprémnek mégsem jutott egy fillér sem. Pedig jól látható, hogy halaszthatatlan a felújítás. Nemcsak labdarúgók sportolnak itt, hanem az országosan kiemelkedő eredményeket produkáló VEDAC ifjú és felnőtt sportolói is.

- A város elfogadott (?!) sportkoncepciója szerint az atlétikai-, a futó-, a dobópálya, a tornacsarnok is rossz állapotban van, felújításra szorulnak. Rossz állapotban vannak a város „uszodái” is. Ha képviselővé választanak, azon leszek, hogy az egyetemmel együttműködve megszerezzük a szükséges állami támogatást a fokozatos felújításhoz. Mert ha valaki tudja, akkor én igen, hogy a sportnak fontos szerepe van az egészség megőrzésében is - fejezte be mondandóját a városrész önkormányzati képveselőjelötje.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.