Veszprém, 12-es választókerület: Lőrentei Tamás

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.
 
 

Veszprém, 12-es választókerület: Lőrentei Tamás

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.
 
 
 
 
 

Veszprém, 12-es választókerület: Lőrentei Tamás

Sikerpropaganda helyett a gondok megoldásával foglalkozunk, a rendelkezésre álló támogatásokat nem egyéni célok, hanem a közösség érdekében fogjuk felhasználni.

Ez az év a választások éve. 2014. október 12-én immár harmadszor járul(hat) az ország népe az urnák elé. Mindenki eldöntheti: valóban jól mennek-e a dolgok ebben az országban? Magyarország, illetve a Fidesz-hatalom valóban jól, esetleg jobban teljesít?

Nagy a szavazók felelőssége!

A kormányoldallal szemben a demokratikus ellenzék egy nagyon széles, összefogáson alapuló alternatívát kínál. Olyat, amely ízléstelen alkuk és személyes nyomulások nélkül igyekezne javítani az ország és az állampolgárok helyzetén. A Veszport most induló sorozata a szerény lehetőségei ellenére ebben kíván segítséget nyújtani a választópolgároknak. Hogy az országosan tapasztalható egyoldalú tömegtájékoztatás ellenére is legyen választási lehetősége azoknak, akik változásokat akarnak...

- A megyeszékhelyen a demokratikus ellenzék (MSZP, DK, Együtt-PM, Liberálisok, Lokálpatrióták) közösen indítja jelöltjeit. A 12-es választókerületben Lőrentei Tamás képviseli majd a színeiket.

- A tanult szakmám, végzettségem tanár. 13 évig tanítottam, de már két évtizede elektronikával foglalkozom. Most, hogy a városrésznek mindenképpen új képviselője lesz, arra szegődöm - ha megválasztanak -, hogy a Dózsaváros, Jutaspuszta és Csererdő lakóit képviseljem az önkormányzatban, és nem arra, hogy a ki tudja hol meghozott döntéseket magyarázzam el a város polgárainak. Mindamellett tudom, hogy a választókerületen belül is érdekellentétek vannak. Például egy új, jobb közlekedési lehetőségnek mindenki örül, csak akinek a háza előtt nő a forgalom, az bosszankodik. Arra törekszem, hogy a lehető legtöbben nyertesnek érezhessék magukat.

- Hogyan foglalná össze a Katanics Sándor polgármesterjelölt által vezetett 12 tagú csapatuk céljait, amelyet körzettől függetlenül mindenütt hirdetnek a kampány során?

- Szókratész, a nagy ókori görög filozófus gondolatával: "Ha változtatni akarsz, ne a régivel harcolj, minden energiáddal az új építésén dolgozz!" Azt hiszem, ezt könnyen le lehet fordítani a mai honi és az itteni viszonyokra is. A demokratikus ellenzék veszprémi képviselőjelöltjei - ellentétben a kormányoldallal - nem kétesértékű látványberuházásokban (csicsás városközpontok, kihasználatlan stadionok, megkérdőjelezhető politikai tartalmú alkotások, jelképek, stb.) gondolkoznak, hanem olyanokban, amelyek valóban hozzájárulnak az ország és az emberek gazdagodásához. Arra törekszünk majd, hogy az Európai Unió biztosította lehetőségek egyaránt szolgálják Magyarország valamennyi demokratikus értékrendű, korosztályú állampolgárának gyarapodását.

- És melyek azok a célok, amelyeket az önkormányzati testületbe kerülve szorgalmazni fog a választókerülete érdekében?

Én magamtól nem vagyok elég okos ahhoz, hogy kitaláljam a legfontosabb feladatokat és azok megoldását, hanem fórumot szeretnék teremteni ezek megbeszélésére. Amit viszont a beszélgetések alapján állíthatok, hogy nagyon sok az elhanyagolt út, járda és egyéb önkormányzati terület a választókerületben. Ezek felújítása, karbantartása jelentősen javíthatná az életminőségünket. Sok kritika éri a buszközlekedést és a téli úttakarítást is, azokon is javítani kell. Biztos vagyok abban, ha ezeket a célokat meg tudnánk valósítani, akkor a rendelkezésre álló és okosan felhasznált EU-s, valamint hazai támogatások jelentősen emelnék körzetünk lakóinak az életszínvonalát. Én ehhez a programhoz kérem az itt élő és szavazó állampolgárok bizalmát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.