Kórházi egységek újultak meg a struktúra projekt keretében

Átfogó, a kórház szinte valamennyi osztályát érintő fejlesztés zajlik a Csolnoky Ferenc Kórházban.
 
 

Kórházi egységek újultak meg a struktúra projekt keretében

Átfogó, a kórház szinte valamennyi osztályát érintő fejlesztés zajlik a Csolnoky Ferenc Kórházban.
 
 
 
 
 

Kórházi egységek újultak meg a struktúra projekt keretében

Átfogó, a kórház szinte valamennyi osztályát érintő fejlesztés zajlik a Csolnoky Ferenc Kórházban.

„Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél” címmel zajlik átfogó, a szinte valamennyi osztályát érintő fejlesztés a kórházban. Az európai uniós és hazai támogatással megvalósuló beruházás közel öt milliárd forint összértékű, melyből másfél milliárd forintot építési beruházásra költhet az egészségügyi intézmény. A TIOP 2.2.4 projekt II. III. IV. ütemének sikeres befejezése alkalmából csütörtökön ünnepélyes átadáson mutatták be az elkészült központi műtőt, szülőszobákat, császáros műtőt és a D épület III., IV. és V. emeletét érintő épületrészeket.

A jelen átadással érintett munkák eredményeképpen az elmúlt kilenc hónapban a kivitelező konzorcium befejezte a II. ütemhez tartozó „D” épület III.,IV. és V. emelet északi szárny osztályainak felújítását. A kórtermekben, vizsgálókban és kiszolgáló helyiségekben teljes felújítás történt. Kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették az épületgépészeti rendszereket, megújultak a gyenge- és erősáramú rendszerek, megtörtént az orvosigáz-hálózat cseréje.

Az építéssel érintett osztályokon a folyosók és közösségi terek új hidegburkolatot kaptak, a kórtermeket, vizsgálókat, orvosi- és nővérszobákat meleg burkolattal látták el. Újjáépítették a vizesblokkokat, kijavították a falak felületi hibáit és az épületrész belső festése is megújult. Ezen részeket a kórház már nyáron birtokba vette, a betegellátás ezen területen folyamatos.

Szintén az elmúlt kilenc hónap munkájához tartozott a III. és IV. ütemmel érintett központi műtő és a szülőszobák kialakítása. A szülőszobák kialakításánál tervezési szempont volt a diszkréció, a bababarát környezet megteremtése, amely a pályázati szempontoknak megfelelően egy szülőágyas, „szülőkádas” megoldással valósult meg. Az osztályra négy új szülőágyat is vásárolhatott a kórház a projekt keretében.

A műtőblokkoknál az intézmény vezetése a legkorszerűbb panelműtős kialakítás mellett döntött, amely a legmodernebb eszközökkel (aneszteziológiai műszerek) és információs technológiai megoldásokkal (média szoba) fogja a veszprémi kórház ellátási területébe tartozó lakosság egészségügyi ellátását szolgálni. A műtő megújítása során az épületrészt szerkezetig visszabontották, a régi falak helyett könnyűszerkezetes válaszfalakat emeltek, új burkolatokat raktak le és megtörtént az épületgépészeti berendezések teljes cseréje.

Az elkészült szülőszobákba a visszaköltözést az Intézmény személyzete a következő napokban kezdi meg. A központi műtő birtokbavétele – a következő hónapban várható.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.