Véget ért a Humán Platform tüntetése

Mintegy 1500-2000 ember gyűlt össze az esős időben.
 
 

Véget ért a Humán Platform tüntetése

Mintegy 1500-2000 ember gyűlt össze az esős időben.
 
 
 
 
 

Véget ért a Humán Platform tüntetése

Mintegy 1500-2000 ember gyűlt össze az esős időben.

A kormány politikája ellen tüntetett a Humán Platform „Tedd magad szabaddá!” címmel a Blaha Lujza téren. Az eseményen beszédet mondott a többiek mellett Csonka József, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért aktivistája, Ferge Zsuzsa, szociológus, szegénységkutató, Kapronczay Stefánia, a TASZ társelnöke, jogász és Várady Zsolt Iwiw-alapító az internetadóról, az adózás és a közösség viszonyáról.

A tüntetés központi motívuma a 25 éves köztársaság éltetése és a "tedd magad szabaddá" jelszó különböző variánsainak skandálása volt.

Ferge Zsuzsa az épp 25 éve kikiáltott köztársaság "zászlajának" felemelésére biztatta az egybegyűlteket, Ferencz Norbert "Pumukli" a Szociális Dolgozók Szakszervezetének Ifjúsági Tagozatától a szociális jogok leépítéséért bírálta Orbán Viktort.

Ezt követően a szervezők a konferanszié Papp Réka Kingával az élen slammeltek, majd Csonka József a Közmunkás Mozgalom a Jövőért szervezet részéről embertelennek nevezte a közmunka magyarországi rendszerét.

Várady Zsolt iwiw-alapító a magyar adórendszert az állampolgárok alkotmányos jogait alapjaiban megsértő rendszernek nevezte, amelynek ellenszere szerinte a polgári engedetlenség az ellenszere. Ez fogja rákényszeríteni szerinte az államot egy átlátható adórendszer kidolgozására. Várady az ATV.hu cikke szerint a maga részéről olyan országban szeretne élni, ahol az adócsalás és adóelkerülés ciki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.