Törésvonalak a Fideszben

A hatalom folyosóin nyomott a hangulat...
 
 

Törésvonalak a Fideszben

A hatalom folyosóin nyomott a hangulat...
 
 
 
 
 

Törésvonalak a Fideszben

A hatalom folyosóin nyomott a hangulat...
Törésvonalakat lát a Fideszben a BBC brit hírügynökség budapesti tudósítója, mert bár október 23. a szovjet uralom elleni forradalomról szól, a párton belül sok magas rangú politikus úgy gondolja, hogy Orbán Viktor a tekintélyelvű múltba kormányozza vissza az országot.

A beszámoló kiemeli: egyre nagyobb megosztottságot vált ki, hogy a miniszterelnök az idei három választási győzelem ellenére „illiberális demokráciát” akar teremteni. A hatalom folyosóin nyomott a hangulat, de a politikusok maguk az ellenzéki médiában csupán utalnak az elégedetlenségre, míg a kormánybarát sajtóban már nyíltabbak a támadások a vezér irányvonala ellen.

Az új, oroszpárti politika különösen fura egy olyan erő részéről, amely 1989-ben azzal vált híressé, hogy elsőként követelte a szovjet csapatok kivonását. De a nyugtalanság fokozódik a Fideszben a belpolitika miatt is: a hatalmi korrupció, sok párttisztségviselő, így Szíjjártó Péter léha életmódja, valamint a gazdaságpolitika miatt, utóbbi folyamatosan lenyomva tartja a forint árfolyamát. Azután erősödik a vetélkedés az oligarchák között, akik a háttérből pénzelik a pártot, a kommunistáktól átvett modell alapján.

Ugyancsak vita robbant ki a 168 Óra Online cikke szerint Lázár János túlhatalma miatt, mivel a frakcióvezető által irányított csoport nyughatatlan és veszélyes figurának tartja. Végül az amerikai beutazás tilalom osztotta meg a kormánypártot, majd az internetadó váltott ki dühöt. Sok más kommentátorral ellentétben Róna Péter látja a Fidesz-uralom végét. Szerinte a legtöbb magyar kormány bukását a Nemzeti Bank főnökeinek rossz politikája okozta, és ez alighanem most is így lesz – hangsúlyozza –, mivel az MNB mindenáron alacsonyan akarja tartani a forint jegyzését.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.