Házhoz ment a pofonért Orbán embere...

Havasi Bertalan megint beszólt a magyar sajtónak.
 
 

Házhoz ment a pofonért Orbán embere...

Havasi Bertalan megint beszólt a magyar sajtónak.
 
 
 
 
 

Házhoz ment a pofonért Orbán embere...

Havasi Bertalan megint beszólt a magyar sajtónak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az nem tetszett, hogy az EU-csúcson készült, Orbán Viktort kitakaró fotó jelent meg több sajtóorgánumban.

Na már most, Havasi Bertalan erre azt írja egy közleményben, amit az MTI-hez juttatott el, hogy „a magyar sajtó egy része ismét tanúbizonyságot tett kisstílűségéről, amikor azt a valótlan tényt híresztelte, hogy Orbán Viktort „kitakarták” a csúcstalálkozón készült hivatalos fényképről”. Pedig nem is, mert „a valóság ezzel szemben az”, hogy a hivatalos fotókon többször is szerepel a miniszterelnök az uniós vezetők társaságában. És ha ez még nem lenne elég, Havasi azt sem felejti el megírni, hogy az EU hivatalos fotósai portrékat is közöltek róla. Orbán fősajtósa valószínűleg arra a képre (is) gondolhatott, amelyen a kormányfőt majd’ szétveti a jókedv, miközben belga és olasz kollégájával beszélget.

Ám „a magyar sajtó egy része” nem ússza meg a közleményben egy laza lekisstílűzéssel. Havasi ugyanis mellékel egy linket, ahol a remek orbános fotók láthatók, majd leereszkedő hangnemben odaveti, hogy „amennyiben a magyar újságírók egy részének a fotók fellelése ezek után is nehézséget okoz az EU hivatalos honlapján, esetleg hiányérzetük vagy minőségi kifogásaik vannak, továbbra is szívesen segítséget nyújtunk: az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-n keresztül - de kérésre közvetlenül is - ingyenesen bocsát fényképeket a szerkesztőségek rendelkezésére a magyar miniszterelnök EU-csúcson való részvételéről”.

Akkor talán nézzük, hogy mi a valóság „ezzel szemben”. Egyik kollégánk a Hír24.hu cikke szerint összeszámolta: a Havasi által megadott linken 26 darab úgynevezett családi fotó van. Ezek közül 7 képen szerepel Orbán Viktor. Ebből kétszer teljesen kitakarják, háromszor félig kitakarják, egyszer teljesen életlen és egyszer valóban látszik profilból. „Erre mondják, hogy valaki házhoz megy…” – jegyezte meg a kolléga.

Egyébként meg: Havasi Bertalan és a segítség. Ő volt az, aki Tusnádfürdőn gyomron vágta a Magyar Nemzet fotósát. Egy tavalyi törökbálinti iskolaavatáson rákérdezett az egyik operatőrnél, hogy kinek készíti a felvételt. Áprilisban beszólt a HVG újságírójának, hogy ne kiabáljon. Legutóbb pedig a 444.hu riporterére szólt rá, amikor Szijjártó Péter villaügyéről kérdezte volna Orbán Viktort, hogy nem kell megzavarni az embereket – és elállta az újságíró útját. Róla írta a kormánypárti Magyar Nemzet, hogy „bunkóságáról és aktív szervilizmusáról híresült el”.

Ő, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.