Ez nagyon meleg volt...

Dujsebajev (és új csapata) győzelemmel mutatkozott be.
 
 

Ez nagyon meleg volt...

Dujsebajev (és új csapata) győzelemmel mutatkozott be.
 
 
 
 
 

Ez nagyon meleg volt...

Dujsebajev (és új csapata) győzelemmel mutatkozott be.

Talant Dujsebajev győzelemmel mutatkozott be a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. A mieink szerda este óriási izgalmak után 31–30-re nyertek Miskolcon az Európa-bajnoki selejtezők 5. csoportjában.

Telt ház várta a feleket Miskolcon, a nagyérdemű – és persze Talant Dujsebajev – örömmel konstatálhatta, hogy a magyar csapat támadójátéka olajozottan működik. Pedig ilyen összeállításban nem sokat játszottak együtt a fiúk, középen például a Balogh Zsolt, Császár Gábor, Nagy Kornél hármas kezdett, beállóban pedig Bánhidi Bence kapott lehetőséget. A Balatonfüred fiatalja egyáltalán nem játszott megilletődötten, de ez a társaira is igaz volt.

A gondot „csupán" az jelentette, hogy az elején gyakorlatilag minden portugál támadásból gól született. Felállt fal ellen nem villogtak a vendégek, ám a védjegyüknek számító lerohanásokat, villámgyors középkezdéseket remekül alkalmazták, góljaik nagy részét ebből szerezték.

Két büntetőt is hibáztak a mieink, de a félidő közepén sikerült elhúzniuk négy góllal, ezt a különbséget pedig sikerült megtartani a szünetig, 19:15.

Gyakorlatilag csak annyit kívánhattunk, hogy a védekezésünk javuljon fel a támadójátékunk szintjére, ám pont fordítva történt. A második játékrészben hat percig nem tudtunk betalálni, ezalatt a vendégek egyenlítettek. A beálló Rochával nem bírtunk, a balkezes Spinola nagyobbnál nagyobb gólokat dobott, kapusaink pedig szinte nem fogtak labdát. Dujsebajev hiába keverte a lapokat, a 47. percben már a portugálok vezettek 27:24-re.

Négy perccel a vége előtt a szintén jól játszó Solha cunderével 30:29-re vezettek a vendégek, ám szerencsére ez volt az utolsó góljuk. Nagy Kornél betörésből egyenlített, majd a hajrában több fontos védést bemutató Mikler Roland hárította a soros portugál próbálkozást. A mindent eldöntő gólt Császár lőtte a Zubai Szabolcs által kiharcolt hétméteresből, az utolsó ibériai támadást sikerült kivédekezni, így Talant Dujsebajev az NSO tudósítása szerint győzelemmel mutatkozott be a magyar kispadon.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 1. forduló: Magyarország - Portugália 31:30 (19:15). Miskolc, 2000 néző. V: Badura, Ondogrecula (szlovákok) Magyarország: Mikler - Gulyás P. 5, Balogh Zs. 4 (3), Császár 5 (2), Bánhidi 2, NAGY K. 5, Varsandán 1. Csere: Székely (kapus), ILYÉS 3, Schuch, Iváncsik G. 1 (1), Bodó 2, Ancsin 3, Zubai Sz. Portugália: F. Costa – Portela 2, Davyes, Duarte 6, Rocha 9, Magalhaes 1, Solha 7 (3). Csere: Quintana (kapus), Pedroso, Bjelanovic, R. Silva 1, J. Silva, Spinola 4, J. Costa, Moreira.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3:2. 11. p.. 7:7. 17. p.: 11:7. 28. p.: 18:13. 37. p.: 19:19. 42. p.: 21:23. 47. p.: 24:27. 52. p.: 27:29. 56. p.: 29:30.

Folytatás vasárnap Ukrajnában.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.