Orbán kiérdemelte a Viktátor gúnynevet

A politikus ellenben tanúsította, hogy rugalmasabb, mint ahogy azt sok elemző gondolja róla.
 
 

Orbán kiérdemelte a Viktátor gúnynevet

A politikus ellenben tanúsította, hogy rugalmasabb, mint ahogy azt sok elemző gondolja róla.
 
 
 
 
 

Orbán kiérdemelte a Viktátor gúnynevet

A politikus ellenben tanúsította, hogy rugalmasabb, mint ahogy azt sok elemző gondolja róla.

Orbán Viktor visszakozása az internet adó ügyében meglehetősen szokatlan egy olyan vezető részéről, akit általában a kíméletlen erődemonstráció jellemez – írja a londoni Guardian. Amikor kijelentette, hogy ők nem kommunisták, az arról árulkodott, hogy célba talál a mind gyakoribb összehasonlítás a Fidesz és az MSZMP között – írja a BBC.

Magyar Kornélia (Magyar Progresszív Intézet) azt mondja, a visszavonulás azt jelzi, hogy a Fidesz felismerte: sokkal nagyobb veszteséggel jár számára, ha kitart az adó mellett. Ám mivel a kormányfő nemzeti konzultációt hirdetett meg, jelzi, hogy a meghátrálás nem végleges. Orbánt visszatérően azzal vádolják meg, hogy hátat fordít a demokratikus elveknek. 2010 óta átalakította az alaptörvényt, törvénnyel igyekezett elhallgattatni a sajtó, és a hatalmon lévő párt javára megváltoztatta a választási rendszert, mindezért hazai bírálói részéről kiérdemelte a „Viktátor” gúnynevet. A net adó elleni tiltakozások pedig újraélesztették az ellentábort.

A BBC hírügynökség budapesti tudósítója azt írja: Orbán Viktor ritkán hátrál meg, ezúttal a következő okok kényszerült rá:

1. Belátta, milyen népszerűtlen az adó, amivel egyetlen húzással sikerült neki az, amivel az ellenzék 5 éven át próbálkozott: egyesíteni az ellentábort.

2. A legjobban szervezett közösségnek, az internet használóinak ment neki és veszített.

3. Ismét csődöt mondott a kormányzati kommunikáció, mint csaknem mindig, amikor 2010 óta valamilyen fontos döntésről van szó.

4. Amikor kijelentette, hogy ők nem kommunisták, az arról árulkodott, hogy célba talál a mind gyakoribb összehasonlítás a Fidesz és az MSZMP között.

Most kérdéses, hogy az ellenfelek ki tudják-e használni a két nagy tüntetés lendületét, hogy új ellenzéki formákat szervezzenek? Ugyanakkor bebizonyították, hogy Orbánt le lehet győzni. A politikus ellenben tanúsította, hogy rugalmasabb, mint ahogy azt sok elemző gondolja róla.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.