Elképesztő végjáték után nyert Szkopjéban a Veszprém

A bakonyi gárda megőrizte hibátlan mérlegét az első vereségét elszenvedő csoportmásodik otthonában.
 
 

Elképesztő végjáték után nyert Szkopjéban a Veszprém

A bakonyi gárda megőrizte hibátlan mérlegét az első vereségét elszenvedő csoportmásodik otthonában.
 
 
 
 
 

Elképesztő végjáték után nyert Szkopjéban a Veszprém

A bakonyi gárda megőrizte hibátlan mérlegét az első vereségét elszenvedő csoportmásodik otthonában.

Kiválóan kezdett a veszprémi együttes a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójának idegenbeli meccsén, hiszen a Vardar az első tíz percben mindössze egy akciógólt szerzett, miközben Mikler jól védett, és a vendégek sorra szerezték a labdákat védekezésben. A 6:2-es vezetésből fakadó előny meg is maradt a félidő folyamán, bár 8:8-nál egyenlített a hazai csapat. Christian Zeitz többször túljárt Sterbik Árpád eszén, míg a túloldalon a korábbi spanyol gólkirály Álex Dujshebaevet sikerült teljesen elbizonytalanítani.

A félidei 13:11-es vezetés után viszont keményített a Vardar, a veszprémiek védekezése pedig nem volt olyan feszes, mint az első játékrészben. Hiába jelentett Dujshebaev mellett a két kiállítással játszó Blazenko Lackovic is kevés veszélyt, Igor Karacic magára vállalta a vezérszerepet, és a horvát vezetésével többször sikerült megbontani a hazaiaknak a bakonyi védelmet.

A 43. percben először szerezte meg a vezetést a szkopjei gárda, és ugyan a hajrában 22:21-re vezetett a Veszprém, a támadójátékba sok hiba csúszott, beállóból és szélről is ziccerek maradtak ki, az átlövők pedig ekkor már nem találták Sterbikkel szemben a távolságot.

Gulyás Péter – jogtalan – kiállítása nehéz helyzetbe sodorta a Veszprémet (23:22), de az utolsó előtti percben az addig amúgy jól játszó Matjaz Brumen hétméteresét lécre tolta Mikler, majd a szlovén Chema Rodríguez egyenlítő gólja után, már az utolsó fél percen belül eladta a labdát, és lerántotta Cristian Ugaldét, ezért pedig két perc (a harmadik miatt piros lap) és hétméteres járt, amelyet Ilics értékesített.

Kiemelkedő színvonalú, nagy csatában nyert a Veszprém, ezzel az NSO tudósítása szerint megőrizte hibátlan mérlegét az első vereségét elszenvedő csoportmásodik otthonában.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C-csoport, 5. forduló: RK Vardar Szkopje – MKB-MVM Veszprém 23:24 (11:13). Szkopje, 5500 néző. V.: Eliasson , Palsson (izlandiak). Szkopje: Sterbik – Siskarjev 1, Dusebajev 2, Sztojlov 1, Karacic 8 (1), Lackovic, Dibirov 4 (1). Csere: Toskic 3, Brumen 3 (1), Gorbok 1, Rasztvorcev, Markovic, Pribak. Edző: Raúl Gonzalez. Veszprém: Mikler – Gulyás, Zeitz 5, Schuch 1, Ilic 6 (3), M. Terzic, Rodriguez 4. Csere: Ugalde 3, Nilsson 3, Sulic 1, Iváncsik G., Ruesga, Lékai, Marguc 1. Edző: Carlos Ortega.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.