Fölényes MSZP-győzelem

Bomló kétharmad a baloldal szerint.
 
 

Fölényes MSZP-győzelem

Bomló kétharmad a baloldal szerint.
 
 
 
 
 

Fölényes MSZP-győzelem

Bomló kétharmad a baloldal szerint.

Ellenzéki lapok szerint az újpesti időközi választáson aratott győzelemmel a baloldali pártok reménykedhetnek abban, hogy a februári másik, veszprémi időközi választáson elveszíti minősített többségét a Fidesz.

A kétharmad megszüntetésének reményével kecsegteti az ellenzéki pártokat a vasárnapi időközi választás eredménye. Újpesten a szocialista Kiss Péter halála miatt tartottak időközi választást, amelyen az MSZP-s Horváth Imre a szavazatok 50,62 százalékát kapta, míg a fideszes Hollósi Gábor Antalra a választók 30,67 százaléka voksolt. Bár a mandátum a baloldalé maradt, a jó szereplés azért lehet biztató az ellenzéknek, mert február 22-én Veszprémben lesz újabb időközi választás - az EU-biztossá avanzsált Navracsics Tibor helyére választanak új képviselőt -, és ha ott is az újpestihez hasonló eredmény születik, elfogy a Fidesz kétharmados többsége.

A Népszava egyenesen bomló kétharmadról ír, mivel az MSZP korábban közölte, Újpesten kezdődhet a Fidesz-KDNP hatalmának elbontása.

A Népszabadság a szocialista jelölt fölényes győzelmét emeli ki. Tóbiás József, az MSZP elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz dekomratikus keretek között is legyőzhető. Az újpesti választók tiltakozásukat fejezték ki, hogy nem mehet tovább a kormányzás ebben a formában - mondta a pártelnök.

A KGB által kiképzett politikus kerül a parlamentbe - ezt már a Magyar Nemzet írja, emlékeztetve arra, hogy Horváth Imre az egykori Szovjetunió titkosszolgálatától kapott kiképzést. A lap szerint az MSZP állítása, hogy elkezdődhet a kétharmad lebontása, azért különös, mert a választókerületben korábban is a baloldalé volt a mandátum.

A Magyar Hírlap beszámolójában azt említi meg, hogy a Fidesz szerint minden maradt a régiben, mert az MSZP meg tudta tartani azt a mandátumot, ami eddig is az övé volt.

Valamennyi lap beszámol arról, hogy az időközi választást óriási érdektelenség övezte: a Hír24.hu híre szerint délután fél hatig a választásra jogosultak alig 29 százaléka járult az urnákhoz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.