Karácsonyi pofon a kormánynak

Zugló polgármestere fogta magát és levette a NENYI-t.
 
 

Karácsonyi pofon a kormánynak

Zugló polgármestere fogta magát és levette a NENYI-t.
 
 
 
 
 

Karácsonyi pofon a kormánynak

Zugló polgármestere fogta magát és levette a NENYI-t.

„Ma Bibó Istvánra cseréltem a NENYI-t (Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata), amit mementóként elkért Békefi László, aki Zugló átláthatósági biztosi munkáját fogja végezni, az alakuló ülésen elfogadott átláthatósági rendeletnek megfelelően” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A polgármester a képek tanúsága szerint a NENYI hátoldalán jelezte, hogy mettől meddig élt/lógott zuglói irodája falán a nyilatkozat.

A nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot 2010. június 14-én fogadta el a parlament, majd gyorsan hatályba lépett az a kormányhatározat is, amely az államigazgatási szerveknek kötelezővé tette, hogy a feladatuk ellátásához használt középületekben méltó és jól látható helyre helyezzék ki a NENYI-t.

Korábban Karácsony egykori pártja, az LMP az Alkotmánybírósággal akarta megsemmisíttetni a kormányrendeletet. A párt a Hír24.hu cikke szerint azt kérte, hogy a testület utólagos normakontrollal vizsgálja felül és semmisítse meg a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kifüggesztéséről szóló rendeletet, amelynek több pontja alkotmánysértő.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.