Ennél több kell a folytatásban

Csapnivaló támadójátékkal rukkolt elő a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém gárdája Sopronban.
 
 

Ennél több kell a folytatásban

Csapnivaló támadójátékkal rukkolt elő a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém gárdája Sopronban.
 
 
 
 
 

Ennél több kell a folytatásban

Csapnivaló támadójátékkal rukkolt elő a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém gárdája Sopronban.

A kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjának hetedik fordulójában az egykoron a hazai élvonalhoz tartozó, manapság azonban szerényebb napokat megélő soproni egyetemistákhoz látogattak a veszprémiek.

Rossz passzokkal és elpuskázott lehetőségekkel indult a találkozó, ebből a hektikus játékból szerencsére a vendégek kaptak előbb lábra, 0:6. Kelemenék védekezése jól működött, egyre-másra csenték el a labdát az ellenféltől, így gyakrabban vehették célba a gyűrűt. A hazaiak először a negyedik percben találtak rést a pajzson, kisvártatva pedig kiegyenlítettek. Petőfi-edző általános cserékkel próbált frissíteni, ám tanítványai (dobó)formája nem akart javulni, ezért a hórihorgas Csaplár-Nagy Arnold vezette, egyértelműen magához tért rivális átvette a vezetést, 15:12.

A bakonyiak játéka a folytatásban is döcögött, az irányzékon 18:14 után sikerült javítani. Takács is pályára lépett, az előző körben „jegelt” sportoló rögtön dobott egy duplát és leszedett két lepattanót. A társaival 21:21-nél érték utol a vetélytársat, majd Kámán Tamás sikeres büntetőivel újra náluk volt az előny. Ezt követően a pontszegény, alacsony színvonalú összecsapás valamiféle dobópárbajba torkollott, 30:33.

Fordulás után hamar egalizált a SMAFC (33:33), miközben a veszprémi kezek folyamatosan remegtek meg: addig egy hárompontost értékesítettek tizennégy próbálkozásból. Később is egymás hibáiból éltek a felek, emiatt Gáll Dominikék képtelenek voltak közelebb kerülni a másik oldalhoz, 41:37. Még jó, hogy Vertetics Ádám és Kámán riadót fújt, aminek révén felváltva estek a pontok, 48:44.

Az utolsó negyed elején a klub honlajának tudósítása szerint Vertetics beszórt két triplát, így 50:50-nél minden kezdődhetett elölről. A múlt heti, Széchenyi Egyetem Győri KC-val vívott csatához hasonlóan megint izgalmasan alakult a hajrá. A 36. percben a veszprémiek vezettek (52:53), aztán fordítottak a hazaiak (56:55), majd a végén – büntetődobásokkal – állva hagyták a fegyelmezetlen, zsákolást is elhibázó bakonyiakat.

Jegyzőkönyv. Soproni MAFC-NyME - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 63:55 (15:12, 15:21, 18:11, 15:11). Sopron, 100 néző. V.: Esztergályos, Szalai, Németh. SMAFC: Karácsonyi 13/3, Szabó, Balogh 16/3, Török 4, Csaplár-Nagy 13. Csere: Berneczei 7/3, Szlávik 5/3, Nagy G. 5/3, Jávor, Bálint, Herczeg. Edző: Barlai Tamás. Veszprém: Vertetics 16/6, Kováts, Kámán 21, Kelemen, Farkas 11/3. Csere: Nagy R. 3, Sipos, Gáll, Takács 4, Novák B., Oltárczy, Czakó. Edző: Petőfi Áron.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.