Rettegtek tőle

Több hónapon át félelemben tartotta az otthonban lakó társait, nevelőit egy 17 éves fiú.
 
 

Rettegtek tőle

Több hónapon át félelemben tartotta az otthonban lakó társait, nevelőit egy 17 éves fiú.
 
 
 
 
 

Rettegtek tőle

Több hónapon át félelemben tartotta az otthonban lakó társait, nevelőit egy 17 éves fiú.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság folytat nyomozást egy lakásotthonban ideiglenesen elhelyezett fiatalkorú ellen, aki odakerülését követően folyamatos szidalmazásokkal, fenyegetőzésekkel félelemben tartotta az otthonban lakó társait, továbbá felnőtt nevelőit is. A több hónapig tartó és már tarthatatlanná váló állapot eredményeként az egyik lakásotthoni nevelő – más megoldást már nem látva - feljelentést tett a 17 éves fiú ellen.

A szóban elhangzott egyre durvább hangvételű fenyegetések az érintettekben félelmet, szorongást keltettek, pszichésen megviselték őket, mivelhogy azok saját, illetőleg családtagjaik testi épsége ellen irányuló, jövőbeni durva bántalmazásokat kilátásba helyező tartalmúak voltak.

A fiatalkorú 2011. október 29-én a nevelőotthonban egyik nevelőjével ismét szóváltásba keveredett. Ennek során az általa használt és rá jellemző, trágár, súlyos fenyegetéseknek, becsületsértő kijelentéseknek oly módon adott nagyobb nyomatékot, hogy a helyiségben álló nyolcszemélyes étkező asztalt a nevelőnőre tolta, aki a fal és az asztal közé szorult. Bár a megtámadottnak sérülése nem keletkezett, a kíméletlen verbális attak ezután is folytatódott.

A fiatal az erőszakot tekintette az egyetlen lehetséges érdekérvényesítési eszköznek. Mikor a szintén az otthonban lakó volt barátnője a fiú brutalitásától tartva másodmagával megszökött, akkor a szökésben lévő társat fenyegette megöléssel egy internetes közösségi oldalon keresztül, amennyiben volt barátnőjét az otthonba nem viszi vissza.

A rendkívül agresszív viselkedésű fiatalt közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntettének, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki, majd 2011. november 10-én a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.