15 új adónemet vezet be a kormány jövőre

A tüntetések ellenére elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést
 
 

15 új adónemet vezet be a kormány jövőre

A tüntetések ellenére elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést
 
 
 
 
 

15 új adónemet vezet be a kormány jövőre

A tüntetések ellenére elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést

Varga Mihály jó költségvetésnek tartja a 2015-ös büdzsét. A nemzetgazdasági miniszter szerint ez a kormány három legfontosabb célkitűzésében segít, vagyis: a családok megerősítésében, a munkahelyek növelésében, és a gazdasági növekedésben. A költségvetéshez több mint 500 módosító indítvány érkezett - ebből 100-at meg is szavaztak, de a főbb számok nem változtak.

- A költségvetést, amelyet ma a parlament elfogadott, egy jó költségvetésnek kell neveznünk. A magyar gazdaság növekedésére épít, olyan célokat tűz ki maga elé a munkahelyteremtéssel, a családok támogatásával, a gazdasági növekedés fenntartásával, amit jó szívvel lehetett támogatni. Ezt tették ma meg a parlamenti képviselők - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.

Az ellenzék egyöntetűen elutasítja a jövő évi büdzsét. Az ellenzéki pártok szerint az új adók, és az elszegényedés éve jön, mert jövőre a kormány 15 új adót vezet be. 131 képviselő nyomta meg az igen gombot, vagyis a kormánypárti politikusokon kívül senki nem szavazta meg.

- A kormány kétségbeesetten, minden eszközzel - mindenre, ami mozog, vagy nem mozog, de adóztatható - adót vet ki - magyarázta a szocialista Burány Sándor az ATV.hu tudósítása szerint.

- 15 új adónemet fog bevezetni a kormány 2015-ben - jelentette ki Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke.

- 45 felé halad azon adófajták száma, melyek a magyar lakosságot terhelik - nyilatkozta a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

Az LMP szerint nem kellene ennyi új adó, ha például a Nemzeti Bank 350 milliárdos költéseit másra fordítják.

- Ennek az összegnek a hozamából a magyarországi gyermekszegénységet fel lehetett volna számolni - vélekedett Róna Péter, a párt tanácsadója.

A DK szerint még nagyobb lesz a szakadék a gazdagok és szegények között.

- Nyilvánvaló, hogy kevesebb jut oktatásra, egészségügyre, így több millió szegény országa leszünk - vélekedett Varju László.

Az Együtt szerint a kormány sarcolja az embereket, miközben másra szórja a pénzt.

- Stadionépítések, 102 helyettes államtitkár burjánzása, Várba költözés és más presztízsberuházások jellemzik a 2015-ös költségvetést - hangoztatta Szelényi Zsuzsanna.

A PM az ülésteremben is tiltakozott. Egy „nem bírja már az ország, elment az eszetek” feliratú molinót feszítettek ki a képviselők mögé.

- A költségvetés olyan, mint a sok alkoholfogyasztás. Öl, butít és nyomorba dönt. Elveszi az utolsó falatot a gyerekektől, elveszik az oktatáshoz való jogot - ecsetelte Szabó Tímea.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.