Fájó bajai vereséggel búcsúztatták az évet

Az első félidőben még jól tartotta magát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.
 
 

Fájó bajai vereséggel búcsúztatták az évet

Az első félidőben még jól tartotta magát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.
 
 
 
 
 

Fájó bajai vereséggel búcsúztatták az évet

Az első félidőben még jól tartotta magát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.

A hazaiak repülőrajtot vettek a férfi kosárlabda NB I/B. nyugati csoportjának 2014-es évi zárómérkőzésén a rossz passzokkal és triplakísérletekkel „operáló” egyetemisták ellen (10-3), akik nehezen vették fel a ritmust. Idővel az ellenfél is elkezdett hibázni, ráadásul a melléjük szép lassan „megérkezett” Farkas Attiláék egyre hatékonyabban szedték a lepattanókat. Ennek is betudható, hogy Vertetics Ádám újabb pontjaival már a bakonyiak vezettek, 13:1). Ekkortájt összeszedettnek és megfontoltnak tűntek a vendégek, akik jó százalékkal céloztak, érződött rajtuk: szépen köszönnének el az esztendőtől, 18:20. Más kérdés, hogy a sikeres hárompontosaikra mindig feleltek Braun Bencéék, így nem sokáig örülhettek a vendégek a nehezen kivívott előnynek.

A második negyed kihagyott helyzetekkel folytatódott, szerencsére a vetélytárs egyik „gólgépe”, a királynék városában is megfordult Mándity Máté abban a periódusban gyenge dobóformát mutatott, 27:28. Sajnos a másik oldal sem örülhetett, mivel Kámán Tamás végleg kivált a játékból, az ex-válogatott rosszullétre panaszkodott. Érdekes volt látni, hogy Petőfi-edző sokkal többet cserélt, mint híres kollégája. A veszprémiek rövid időre bekeményítettek a védekezésükön, s mert továbbra is több lepattanót gyűjtöttek, némiképp megléptek, 32:36. Ám a folytatásban elég volt néhány elhibázott távoli dobás, s a bajaiak kiegyenlítettek. A fej-fej mellett haladt felek a nagyszünet előtt dobópárbajba kezdtek, majd’ minden támadás kosárral végződött. 45:44-nél vonultak nagyszünetre a csapatok.

Fordulás után a veszprémiek visszavették a vezetést, kell-e mondani, csak percekre, hiszen a csúcsformájától messze lévő rivális a próbálkozásaikra rendre eredményesen kontrázott, 48:46. Később rövidzárlat állt be Nagy Róberték játékába, a biztos helyzetekben is megremegett a kezük, amit a hazaiak köszöntek szépen és pillanatok alatt elhúztak, 54:46. A gödörbe került egyetemi csapat egyre-másra adta el a labdákat, a bajt pedig tetézte, hogy a bírók futószalagon adták Mándityéknak a büntetőket. (A találkozón harmincszor állhattak a vonalra, míg Takács Andrásék tizenháromszor). A vendégek aztán ismét felszívták magukat, feljebb jöttek (59-54), de a játékrész hajrája az ellenfélé volt, 63:54.

Kilencpontos hazai előnnyel indult a záró felvonás, ami az addig történtek fényében tekintélyesnek, már-már behozhatatlannak tűnt. Ám nem lett volna az, ha a bakonyiak produkcióját nem jellemzik újabb és újabb hullámvölgyek. Vertetics és a derbin tizenkét lepattanóig jutott Farkas vezérletével ugyan riadót fújtak (65:60 is volt az állás), de ami utána történt, azt jobb elfelejteni. Az utolsó percekre szétesett a veszprémiek játéka, bármihez nyúltak, az rosszul sült el. A végén a klub honlapjának tudósítása szerint már csak egy csapat volt pályán.

Jegyzőkönyv. Bajai Bácska FKE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 82:64 (25:24, 20:20, 18:10, 19:10). Baja, 300 néző. V.: Praksch, Maár, Bálind. B. Bácska FKE: Nagy D. 14/3, Szabó 2, Braun 11/3, Katyanszki 9, Mándity 20. Csere: Koller 17/3, Fehér, Ágfalvi 9/3, Franczia. Edző: Hosszú István. Veszprém: Vertetics 17/3, Nagy R. 8, Novák B. 9/3, Kámán 6, Farkas 10/6. Csere: Sipos 2, Kováts, Novák P. 3, Gáll 2, Takács 5, Kelemen 2, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.