Nyolcfős titkárság dolgozik majd a keze alá...

Szilveszteri bohózat: miniszterelnöki biztos lett Deutsch Tamás.
 
 

Nyolcfős titkárság dolgozik majd a keze alá...

Szilveszteri bohózat: miniszterelnöki biztos lett Deutsch Tamás.
 
 
 
 
 

Nyolcfős titkárság dolgozik majd a keze alá...

Szilveszteri bohózat: miniszterelnöki biztos lett Deutsch Tamás.

Deutsch Tamást „az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezte ki Orbán Viktor a Hivatalos Értesítő december 31-i számában megjelent miniszterelnöki utasítással. Az utasítás a közzétételt követő naptól hatályos, de a szövege szerint a kinevezés december 19-től érvényes.

Az már két hónapja eldőlt, hogy Deutsch fogja levezényelni a konzultációt. Október 31-én, a Kossuth rádióban vonta vissza gyakorlatilag Orbán Viktor a netadót , és ekkor jelentette be azt is, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, annak szabályozásáról és a pénzügyi kérdéseiről. Egy órával később Kocsis Máté a Facebook-oldalán osztotta meg az információt Deutsch szerepéről, aki azonnal igent mondott a felkérésre – írja az Index.

A kinevezéséről szóló, szerdán megjelent miniszterelnöki utasítás szerint Deutsch miniszterelnöki biztosi tevékenységét Orbán irányítja, és a Miniszterelnökségen működő 8 fős titkárság segíti. Az internetadó elleni tüntetések szervezője, Gulyás Balázs szerint aggasztó, hogy pont Deutschot bízták meg a konzultációval.

- Deutsch Tamás egy meglehetősen komolytalan figura, akit leginkább a trágár beszólásairól ismerünk” – fogalmazott a 168 Óra Online cikke szerint. Gulyás Balázs reméli, hogy komolyan lehet venni Orbán szavait és tényleg nem lesz internetadó. Arra a felvetésre, hogy a kormányfő csak annyit ígért, ilyen formában nem lesz, Gulyás hangsúlyozta: az internet megadóztatása semmilyen formában nem elfogadható, mert már így is fizetjük a szolgáltatásért a 27 százalékra emelt áfát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.