12 napon át 60 gyermek ehetett

Nem éheztek a szünetben a berhidai gyerekek.
 
 

12 napon át 60 gyermek ehetett

Nem éheztek a szünetben a berhidai gyerekek.
 
 
 
 
 

12 napon át 60 gyermek ehetett

Nem éheztek a szünetben a berhidai gyerekek.

A téli szünet utolsó napján, vasárnap is jóllakhattak a berhidai gyermekek a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata jóvoltából, melynek veszprémi szervezete – csatlakozva az egyház országos akciójához – a téli szünet idején meleg ételt biztosított a mélyszegénységben élő helyi és környékbeli gyermekek számára.

Az egyház tagjainak adományaiból befolyt összegből a közel kéthetes téli szünet alatt, december 24 és január 4-e között Berhidán élő gyermekeket étkeztettek. Kovács Attila, a Szeretetszolgálat veszprémi vezetője elmondta: szándékosan választották a környék egyik legszegényebb települését, Berhidát, ahol nagyon sok hátrányos helyzetű család él.

A helyi családsegítő munkatársa, illetve az orvosi rendelő asszisztense segítségével először 20, mélyszegénységben élő gyermeket jelöltek ki. Nem sokkal később kiderült, a valóságban háromszor ennyi diák éhezne a szünetben Berhidán.

– Hála Istennek – hangsúlyozta Kovács Attila –, az adomány összege lehetőséget adott arra, hogy a téli szünet kezdetétől a végéig, összesen 12 napon át minden alkalommal 60-nál több éhes gyermek jutott ízletes meleg ételhez.

A Szeretetszolgálat vezetője azt is elmondta, a korábbi évekhez képest jóval többen keresték meg őket a december 24-én, Veszprémben megtartott ételosztáson is.

ttm

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.