Ambros Martín további három évig marad Győrben

"Nincsen jobb hely a világon, ahol a profi pályafutásom második, edzői szakaszát eltölthetném."
 
 

Ambros Martín további három évig marad Győrben

"Nincsen jobb hely a világon, ahol a profi pályafutásom második, edzői szakaszát eltölthetném."
 
 
 
 
 

Ambros Martín további három évig marad Győrben

"Nincsen jobb hely a világon, ahol a profi pályafutásom második, edzői szakaszát eltölthetném."

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy 2018. június 30-ig meghosszabbította spanyol vezetőedzője, Ambros Martín szerződését, emellett ismertették a játékoskeret szezon közbeni változását. A cseh jobbszélsőt, Jana Knedlíkovát fél évre kölcsönvették Mosonmagyaróvárról, a tehetséges brazil beállóval, Tamires Morenával három és fél éves szerződést kötöttek.

- Örömteli bejelentést szeretnék önökkel megosztani: Ambros Martín 2018. június 30-ig biztosan marad nálunk. A közösen elért eredményeink magukért beszélnek, de Ambros emberi tulajdonságai, szakmai felkészültsége is amellett szóltak, hogy folytassuk az együttműködést. A cél, hogy folytassuk a korábban elkezdett építkezést, és erre nincs nála alkalmasabb ember. A feltételekben öt perc alatt állapodtunk meg, a szakmáról, a munkáról és a jövőképről hosszasan beszélgettünk – kezdte a sajtótájékoztatót Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

Ambros Martín hét évig irányította az Itxakót, mielőtt 2012-ben aláírt volna a Győrhöz. A kisalföldi csapattal két szezon alatt mindent megnyert (két bajnoki cím, két Magyar Kupa-siker, két BL-győzelem), így érthető, hogy marasztalta a vezetőség. A trénernek sem volt ellenére a folytatás, családjával együtt megtalálta a számítását Magyarországon, és talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, más csapatok szurkolóinak is elnyerte a szimpátiáját.

- Szeretném megköszönni a vezetőség bizalmát. Egyszerű a válasz, miért maradtam: nem az eredményektől függ, legalábbis számomra semmiképp, hanem mert remekül érzem magam Magyarországon és itt Győrben, nagyon élvezem a meccsek hangulatát, csodálatosak a szurkolóink, akiknek a számára fontosak vagyunk. De a legfontosabb az, hogy ez a csapat elszánt, rengeteget dolgozó, harcos játékosokból áll, akik minden meccsen és edzésen kiteszik a szívüket, és akikkel csodálatos dolgozni. A legnagyobb nehézségek közepette is megmutatták, mekkora küzdők, és ez a lényeg. Másrészt nincsen jobb hely a világon, ahol a profi pályafutásom második, edzői szakaszát eltölthetném – mondta Ambros Martín az NSO tudósítása szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.