Izzadtságszagú diadal

Tizennégy büntetőt rontva nyertek a bakonyi kosarasok.
 
 

Izzadtságszagú diadal

Tizennégy büntetőt rontva nyertek a bakonyi kosarasok.
 
 
 
 
 

Izzadtságszagú diadal

Tizennégy büntetőt rontva nyertek a bakonyi kosarasok.

Az oroszlányiakat népes és felettébb hangos drukkerhad kísérte el a királynék városába a kosárlabda NB I/B nyugati-csoportjának tizenkettedik fordulójában a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém elleni összecsapásra. A hazaiak szerencséjére játékoskeretükből hiányzott a rutinos Tanács Attila – emiatt aligha hullajtott könnyeket a vendéglátó oldal.

Jobban kezdtek a helyiek: Szabó Tibor remekül dolgozott a palánkok alatt, társai pedig gyors akciókat vezettek és két triplát is értékesítettek, 8:2. A vendégek idővel megtalálták a gyűrűtől való távolságot, miközben az egyetemisták vesztettek lendületükből, ráadásul technikai hibákat is vétettek. Kellett hát Nagy Róbert hárompontosa, lévén, 11:12-nél már a rivális vezetett, s félő volt, hogy híveik bíztatása közepette még inkább lábra kapnak. Ezt követően megrázták magukat a veszprémiek, némiképp elhúztak (17-13), de mert a dobószázalékuk továbbra sem volt túl fényes, nem tudták leszakítani magukról Kiss Kornélékat, akik hamarosan megint fordítottak, 19:20. Végül döntetlen állásnál (21:21) ért véget az első szakasz.

A folytatásban felváltva találtak be a felek, majd a Petőfi Áron legényei elől kicsit pontosabbak, hátul pedig erőszakosabbak lettek, ami nyomban visszaköszönt az eredményen, 33:27. Ha tyúklépésekben is, de a kombinatívabb játékot mutató Vertetics Ádámék megléptek (38-29), csakhogy a temérdek elhibázott büntető, rossz átadás és kihagyott ziccer megbosszulta magát, s a vetélytárs valamelyest felzárkózott, 42:35.

A nagyszünet után az ellenfél ismét ott lihegett Sipos Ádámék nyakán, 42:39. A veszprémiek szerencse, hogy a hárompontos vonalon túlról ők is gyengén céloztak. (A mérkőzésen a hazaiak huszonkét próbálkozásból ötöt, míg Hajmássy Péterék huszonháromból hármat értékesítettek). A tompának tűnő házigazdák hosszú gólcsendjét Novák Bence törte meg egy távoli dobással, ám együttese gépezete abban az időszakban is akadozott, 49:46. Csikorogtak a fogaskerekek, s főként támadásban nem volt meg a kellő összhang. Hiába javult fel a vendégek védekezése, Kámán Tamás azonban ezúttal is hátára vette a csapatát. Értékes pontjaival és lepattanóival lendített valamit az övéi kátyúba ragadt szekerén, 58:52.

Az időnként paprikás hangulatú utolsó negyedben is sokat bosszankodtak a nézők, a vendéglátók teljesítménye nem volt meggyőző. Sok labdát adtak el, s akadtak periódusok, mikor kifejezetten rosszul kosárlabdáztak, 62:58. Mikor kicsit elhúztak, jöttek az újabb hibák és elolvadt az addig nehezen kicsikart előny. A záró két percnek 66:64-gyel futottak neki a gárdák, s noha a vendégek egész pályás letámadással is próbálkoztak, a büntetőket végre-valahára pontra váltó, összességében jobban lepattanozó hazaiak a klub honlapjának tudósítása szerint már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – Oroszlányi SE Lions 75:68 (21:21, 21:14, 16:17, 17:16). Veszprém, 400 néző. V.: Horváth, Szalai, Benedek. HOYA-PEV: Vertetics 14/3, Kováts 3/3, Kámán 24, Nagy G. 2, Szabó 7. Csere: Fekete 4, Sipos 8, Nagy R. 10/6, Novák 3/3, Oltárczy, Novák P., Gáll. Edző: Petőfi Áron. Az ellenfél legjobb dobói: Kiss Kornél 21/3, Ughy 12/3, Gorzsás 10.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.