Elgyávultál, Lajos!

Gőgös Zoltán "megszólította" egykori harcostársát, Némedi Lajost...
 
 

Elgyávultál, Lajos!

Gőgös Zoltán "megszólította" egykori harcostársát, Némedi Lajost...
 
 
 
 
 

Elgyávultál, Lajos!

Gőgös Zoltán "megszólította" egykori harcostársát, Némedi Lajost...

"Azt látom, Lajos, hogy az egykori, bátor MSZMP-s éveid után mára elgyávultál, és a vállalhatatlan kormányzás elvtelen kiszolgálójává váltál" – írja nyílt levelében Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese Némedi Lajosnak, aki Veszprém alpolgármestereként, a Fidesz jelöltjeként indul az időközi országgyűlési képviselőválasztáson.

Gőgös „egykori harcostársként” emlékezteti Némedit, hogy huszonhat évvel ezelőtt együtt dolgoztak a pápai MSZMP reformkörében.

„Ha lenne bátorságod, akkor most újra reformkört szerveznél, csak éppen a Fideszen belül. Most, amikor nagyon sokan érzik úgy, hogy megfojtja őket a hatalom - a kisemberek szegénységbe zuhantak, gyerekek éheznek, családok megtakarításait, korábban használt földjeit, trafikjait veszi el a pártod -, fel kellene eleveníteni azokat a gondolatokat, amiket akkor, bátor pápaiként, a közéletet fontosnak tartva együtt képviseltünk.” – fogalmaz Gőgös Zoltán, majd azt kérdezi:

„Lajos, te nem látod, hogy ma Magyarországon csak az tölthet be állami hivatalt, csak az kaphat állami földet, trafikot, aki hívő fideszes? Normális az szerinted, hogy csak egy Orbán Viktor körüli, szűk vállalkozói kör részesülhet az Unió által finanszírozott nagyberuházásokból? Hogy Európa helyett újra Oroszország felé vesszük az irányt? Szerintem ezeket azért nem látod, mert vak kiszolgálója és egyben haszonélvezője lettél ennek az új, igazságtalan rendszernek. Egy olyan embertelen rezsimnek, amelyhez hasonló ellen az MSZMP-ben még harcoltál.”

Gőgös a NOL cikke szerint azt reméli, hogy a veszprémi és a környező településen élő választók többsége nem Némedire, hanem Kész Zoltánra szavaz majd, „aki bár rövid ideig ugyancsak tagja volt a Fidesznek,”, de hamar belátta: belülről nem lehet igazi változást elérni – írja Gőgös, majd hozzáteszi: „Egy korrupt rendszert nem lehet megreformálni, hanem csak megszüntetni. Kész Zoltán is inkább kilépett, és a demokratikus oldalra állt.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.